Naturoplevelser i Toppen af Danmark

Grenen i Skagen, Råbjerg Mile og Rubjerg Knude er unikke naturoplevelser ud over det sædvanlige. Toppen af Danmark byder på en varierende natur; skov og strand, frodige ådale, marker med græssende køer og endda en ægte ørken! Her er rig mulighed for frisk luft, og at iagttage de betagende landskaber, som kendetegner Toppen af Danmark. 

De dejlige strande i Toppen af Danmark
Toppen af Danmark er kendt for den lange kystlinje og de unikke sandstrande, der indbyder til afslappende badeliv om sommeren, men som også rummer mulighed for aktivitet året rundt. Tag til vestkysten med de brede strande og det intense hav med store bølger. Eller til østkysten med de mere børnevenlige strande, med mulighed for at finde strandskaller og rav.

Nyd naturen i Toppen af Danmark
Du er altid tæt på naturen, når du holder ferie i Toppen af Danmark, og den er let tilgængelig takke være de mange stier og veje. Følg margueritskiltene, der viser vej gennem de smukkeste landskaber. Følg den nordjyske del af hærvejen og se natur og historie forenes. I Toppen af Danmark er der barske naturområder, som er enestående og specielle for landsdelen, samt det helt specielle lys, der ligger til grund for navnet "Lysets Land".

I Toppen af Danmark er der flere muligheder for at tage på endagsture og skovture med dejlige naturoplevelser inkluderet. Lad mentalt op i pagt med naturen og glem for en stund hverdagens stress og jag.

De største naturoplevelser

Tag til Skagen og oplev følelsen af at stå med benene i to have ved Grenen på den nordligste spids af Danmark.

Råbjerg Mile ved Skagen er en af Nordeuropas største ørkener. En levende vandreklit, der dækker alt på sin vej: træer, veje og gårde. En oplevelse i særklasse.

Oplev den frygtindgydende 100 m høje ler- og sandklint, der hvert år rykker et par meter østpå. Sandflugten hersker her - se hvordan fygesandet ubønhørligt dækker fyret.

Find naturområder

Oplev det spændende dyre- og planteliv som fugle og fisk i de mange naturområder i Toppen af Danmark.

Ud i naturen

Stranden er ikke kun sol og sommer. Tænk på alle de spændende ting havet gemmer på, og som du kan finde ved strandkanten under en rask gåtur om efteråret eller vinteren…

Besøg de mange strande i Toppen af Danmark og tag en dukkert. Strandlivet er sommerens højdepunkt for hele familien.

Toppen af Danmarks 200 kilometer strande, kyster og hav rummer et sandt skatkammer af sjove oplevelser. Flere af strandene har ”Blå Flag”.

Det er sjovt og spændende at opdage naturen på egen hånd på vandretur og Lysets Land rummer mange muligheder for det.

Tag på vandre- eller cykeltur på Hærvejen, der går hele vejen op gennem Jylland og ender i Frederikshavn og Hirtshals.

Naturen rummer mange gode oplevelser for både to- og firbenede. Hunden vil elske en tur i skoven eller klitplantagen, men husk at den skal være i snor, så den ikke stresser dyrelivet i skoven eller husdyrene på marken. 

Tag på fugletur i Toppen af Danmark - et af Danmarks bedste sted at se fugle

Find fiskegrejsbutikker, lystbådehavne og lystfiskerture

Her finder du inspiration til oplevelser i Toppen af Danmark.