Bygninger og monumenter i Frederikshavn
Det imponerende bygningsværk, der er Frederikshavns vartegn, blev bygget helt tilbage i 1690. Under Store Nordiske Krig (1709-1720) var bygningen støttepunkt for den danske flåde. Krudttårnet er nu et museum med krudt og kugler samt historien om Fladstrand og flådens historie.
Den store skulptur, der er udført i stål, står som symbol for 'Rødspættebyen' Frederikshavn. Den er lavet i samarbejde mellem den, nu afdøde, lokale kunstner Erik Skjoldborg og uddannelses-afdelingen på det dengang store skibsværft Danyard. 

Frederikhavn har mange kirker der er et besøg værd

Kirken stod færdig i 1892, og har til alle tider været den kirke i byen med de fleste kirkegængere. Der er plads til 1.160 personer i kirken, og det gør den til Danmarks næststørste kirke. Den er opført i Faksekalk i romansk stil med kobbertag. Kirkens tårn er 56,5 meter højt.
Kirken er byen ældste, og den har været i brug siden slutningen af 1600-tallet.
 
Kirken fik sit nuværende udseende i 1866, og er siden renoveret og ombygget. Den var, indtil byens store kirke blev bygget, sognekirke for byens indbyggere.
 
Den store obelisk, med navnene på de der er omkommet på havet,vidner om byens tilknytning til søfart og fiskeri.
Selvom Frederikshavn og Danmark blev skånet for de værste krigshandlinger under 2. verdenskrig, var der alligevel ofre.
 
På kirkegården ved Fladstrand Kirke vidner de mange krigsgrave om disse tab.
 
Her er 1.528 af krigens ofre begravet, der er både tyske og engelske soldater samt tyske flygtninge, der også bukkede under for krigens rædsler.
I takt med at Frederikshavn voksede sig større, opstod der et behov for flere kirker, og derfor blev Bangsbostrand Kirke i 1902 opført som en filialkirke til Flade kirke, da denne ikke længere kunne rumme hele menigheden.
Kirken på Hirsholmen stammer helt tilbage fra 1641. Før den tid måtte øens beboere sejle til Elling Kirke, og var vejret dårligt, gik der ofte meget længe før børn kunne døbes og de døde kunne blive begravet.