Bangsbo Hovedgaard

Udstillinger i hovedbygningen

I herregårdens hovedbygning kan du drømme dig tilbage til de gode gamle dage, eller i hvert fald de gamle dage - lige gode var de ikke altid.

Klunkestuen
Klunkestilen har fået navn efter den overdådighed af snore, kvaster og plys, det bedre borgerskab omgav sig med omkring år 1900. Klunketiden er ligeledes karakteriseret ved sin overflod af nipsting, der skulle fremhæve idyllen.

Hårsamlingen
Hårsamlingen på Bangsbo hører til sjældenhederne. Kun ganske få andre steder i Europa findes der udstillinger med hårsmykker fremstillet af menneskehår. Hårarbejderne var ofte et kærlighedssymbol i form af smykker og urkæder, men det var også almindeligt at lave blomstertavler og mindebuketter, hvori der kunne indgå hår fra en hel familie.

Empiresalen
Empirestilen stammer oprindeligt fra Frankrig, men stilarten bredte sig til overklassen i hele Europa. I Danmark var man dog mere påvirket af engelsk end af fransk empire, hvilket de mørke møbler i Empiresalen på Bangsbo vidner om.
Den fornemme dobbeltdør til salen er karakteristisk for empirestilen, og interessant er det, at kun den ene dør kan åbnes, mens den anden er blændet. Hvis døren kunne åbnes, ville den afsløre et bart loftsrum.

Tekstilsamling
Bangsbo Museum rummer en spændende samling af dåbsdragter, alterduge og sølvsmykker. Tanken bag samlingen har været ikke kun at samle kostbare tekstiler og smykker, men også de ting, der blev brugt til daglig, og museet råder i dag over en omfattende samling.

Cloos' stue
I Cloos' stue står møbler og genstande fra købmand Cloos' kontor, der i 1800- og 1900-tallet dannede ramme om Frederikshavns største handelshus. Cloos'erne var med deres internationale forbindelser oplagte valg som konsuler, og både far og søn havde konsulatvirksomhed sideløbende med købmandsforretningerne.
Det var sønnen Christian Cloos, der ved sin død i 1941 testamenterede midler til opførelsen af Cloostårnet på Flade Bakker.

Del denne side

Bangsbo Museum

Bangsbo's historie

Lær mere om den smukke herregård Bangsbo historie. Herregården er i dag er omdannet til museum.