Toppen af Danmark
Kuttere i Løkken

Seværdigheder og attraktioner

Oplev Løkkens sjæl ved at gå på kunstudstillinger, museer og byvandringer. Du kan møde en masse spændende mennesker, der har sin daglige gang i byen og kender området som egen baglomme. Gå i fodsporene af H. C. Andersen, som så mange andre har besøgt Løkken. 

Hvad skal vi se når vi er i Løkken?

Under et ophold i Løkken kan man nå at opleve mange ting. Byen rummer en masse historie, kunst og sjove oplevelser, der giver en lyst til at besøge området igen og igen. Selv om Løkken har en masse at byde på, er der også et spændende udbud på den anden side af byskiltet. På denne side giver vi dig de bedste tips og overblik hvad du og din familie kan og netop skal se, når I er ved Vesterhavet.   

Bolcheriet®

Man har ikke været i Løkken, hvis man ikke har besøgt Bolcheriet. Løkken rummer uden tvivl en masse herligheder, men dette er en af dem, du ikke vil undvære. Hvor det ligger henne, siger du? Bare rolig et par skridt i den rigtige retning, og duften af kogende sukker guider dig resten af vejen. Herinde skriver man bolcher og ikke bolsjer. For intet er så godt som et bolche fyldt med smag. Find din favorit. Følg med når bolchekogere producerer bolcherne fra start til slut, og hvis du er heldig er der rigeligt med smagsprøver.

Ægte bolchekogeri i Løkken

Bolcheriet®

Mød dyrene

I Løkken er der spændende aktiviteter for børn i alle aldersgrupper. Vi kalder det for Løkken i Børnehøjde, hvor der er plads til at udforske og tid til at være sammen. Et besøg hos Family Farm Fun Park byder på mange aktiviteter for hele familien. Her kan man kæle og nusse for gårdens dyr, hvor nogle af dem også laver tricks. Under jeres ferie, er der mange dyr at besøge og ting at lave som en børnefamilie. Vil du vide mere eller søge mere inspiration, så gå ind på vores side for aktiviteter for børn her

 

Bondegårdsdyr på Family Farm Fun PArk
Kom tæt på dyrene i

Family Farm Fun Park

Family Farm Fun Park

Fårup Sommerland

Halløjsa kom så med - så tager vi af sted til en af Danmarks største attraktioner. Der er mange ting at se frem til, når man besøger Fårup Sommerland. Når entreen er betalt og bilen er parkeret, kan det ikke blive bedre. Så er det tid til at suse afsted i karruseler og rutsjebaner, hoppe fra hoppepude til hoppepude og få vind under vingerne. Parken byder på mindeværdige oplevelser for hele familien, hvor der er forlystelser for store og små. Det er nu, det er tid til at opleve hæsblæsende og sjove aktiviteter, men der er altså også tid til at tage det med ro og nyde maden ved parkens mange forskellige spisesteder. I bestemmer helt selv. Tag grillmad med til frokost eller sæt jer til bords i en af restauranterne som har buffet. Mulighederne er uendelige. Så hvis du er klar på at få sommerfugle i maven, blive lidt våd og få et smil på læben, så venter Fårup Sommerland på dig! Der er så fuld af sjov, inde i en skov. 

Fårup Sommerland

Fårup Sommer

Oplev Løkken igennem kunsten

Løkken og omegn sprudler af kunst, kultur og musik. Kunsten lever i skulpturer, i små gallerier, men også i Kunstbygningen i Vrå og på Børglum Kloster, der har mange skiftende udstillinger. Se lyset i John Kristensens malerier, ham kan man ofte møde i byen i færd med at male. Løkken Museum og Kystfiskerimuseet byder på historiske og kulturelle oplevelser, som giver en forståelse for omgivelserne og Løkken tilblivelse.

Seværdigheder

Når man besøger Løkken er der mange ting at se, med naturlig omgivelser i baggrunden. Det er naturlig del af ferien, at slentre en tur langs molen ved solnedgang. Der er en del historie, der skal opdages langs den danske vestkyst. Besøg Løkkens Kystfiskerimuseum eller se om du kan få øje på alle bunkerne på stranden, i klitterne og i byen.

Løkken Mole

Noget som i dag har en stor betydning for byen og beboerne, er den næsten 100 år gamle mole. Siden dens etablering har det bundet fiskeriet og turismen sammen. Ingen af disse ting kan undvære hinanden, hvor området har udviklet sig til et maritimt og blåt mødested. Derfor ser byen og dens kommune det vigtigt at molelejet kan leve op til nutidens standard, med al den nye udendørsaktivitet der er kommet. Molen blev tilbage i 2015 renoveret fra enden og 200 meter ind til land, men det var kun den første del af en helhedsrenovering. I dag er Hjørring Kommune i gang med 2. etape af projektet, hvor der bliver lagt meget vægt på fornyet faciliteter for fritidsaktiviteter og erhvervsfiskeri samt tilgængelighedsforhold, således at gæster og lokale med nedsat mobilitet eller afhængig af hjælpemidler kan få glæde af Løkkens mole. Takket være Real Dania kan molelejet også se frem til at få indendørs faciliteter - 'De Maritime Huse',  som bidrager til den aktivitet der skabes ved vandet. 

Rubjerg Knude Fyr

Noget man skal se og prøve, er turen igennem store sandbanker op til Rubjerg Knude Fyr. Det fyr som slukkede i 1968, var truet af det barske klima i Vendsyssel og siden flyttet tættere ind på fastlandet i oktober 2019. Mange gæster og lokale kan huse fyrets rejse, og den har været lang fra 1900 til den dag i dag. Efter dets virke, som pejlemærke for skibe i det danske farevand, har der både været opført museum og café inde i fyrmesterens og mandskabets boliger. Det er der sikkert mange som husker. Lige ledes vil mange også huske, da man i efteråret i 2019 trillede et fyrtårn 70 meter. Under dit besøg af knuden og fyret, vil du have mulighed for at komme op til tops i fyrtårnet og få en fantastisk udsigt af Lønstrup mod nord og af Løkken mod syd.

Hvad mere?

Begivenheder i Løkken
Jul i Løkken
Aktiv Løkken
Windsurfing on Løkken Beach
Badeferie i Løkken
Badeferie i Løkken
Tilbage til forsiden
Kuttere i Løkken