Bindslev Kirke

Kirken er opført ca. 1250. Den anselige, hvidkalkede og teglhængte kirke består af romansk skib og kor mod øst, våbenhus mod nord og tårn fra 1941-42 ved skibets vestende.
Den oprindelige senromansk teglstensbygning fra begyndelsen af 1200-tallet, hvis ældste dele er koret og den østlige del af skibet. Muren i de ældre partier hviler på kvadersokkel med skråkant og er i øvrigt opført af muknesten med enkelte granitkvadre, navnlig i korets flade østvæg. Oprindelige enkeltheder er bedst bevaret på skibets og korets nordmure, med hjørnelisener, der bærer buefriser over savsnitbånd; her er også bevaret enkelte spor af nu tilmurede, højtsiddende rundbuede vinduer. Norddøren med tympanonfelt er indvendig velbevaret, syddøren er tilmuret. Senere i middelalderen er kirken forlænget mod vest, og de tykke mure, som indvendig har ansats til aldrig fuldførte hvælv, har nok været bestemt til at bære det tårn, der først i nyeste tid er bygget.

I Bindslev Kirke kan man se et sjældent kalkmaleri, der forestiller Maria med barnet fra kirkens opførelsesår, malet i byzantisk stil.
Kirken blev renoveret i 1989 og udsmykket af kunsteren Arne L. Hansen.

Bindslev-Sørig er et tosognspastorat, som betjenes af samme kirkesanger, organist og sognepræst. Hvert sogn har sin eget menighedsråd og sin egen kirkegårdsforvaltning.

Del denne side

Opdateret af:

Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning info@visithirtshals.dk
 

Kontakt

Adresse

Kirkevej 10A
9881 Bindslev

Fakta

  • Type

    • Landsbykirke

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.1734
Latitude : 57.5329