Guidet omvisning på Bunkermuseet Hirtshals

Den guidede omvisning på Bunkermuseet i Hirtshals starter på parkeringspladsen foran museet. Her gives en introduktion til stedet og museet, og derefter bevæger man sig rundt til museumsbunkerne med udstillinger og de øvrige bunkeranlæg.

Turen varer ca. 1½ time.

10. batteri er Danmarks eneste udgravede komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig.

Det ligger i et prægtigt naturområde ved Hirtshals Fyr og dækker et område på 450 x 750 meter. Området indeholder 3.5 km løbegrave, som forbinder 69 bunkere. I en mandskabsbunker er der indrettet en informationsudstilling, der fortæller om 10. batteri og Hirtshals under besættelsen, og i andre bunkere har man genskabt den oprindelige indretning.

Et besøg på Bunkermuseet er en mulighed for at få indblik i det daglige liv i og omkring bunkerne, og man kan opleve et vigtigt stykke nyere dansk kulturhistorie.

Booking

Guidet omvisning på Bunkermuseet Hirtshals

Tryk på et tidspunkt herover.
Antal 50,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Samson Travel er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 1999 Samson Travel A/S, Havnepladsen 5A, 9900 Frederikshavn, CVR: 31 37 36 62

Bunkermuseet Hirtshals– 10. batteri

Det ligger i et prægtigt naturområde ved Hirtshals Fyr og dækker et område på 450 x 750 meter. Området indeholder 3.5 km løbegrave, som forbinder 69 bunkere. I en mandskabsbunker er der indrettet en informationsudstilling, der fortæller om 10. batteri og Hirtshals under besættelsen, og i andre bunkere har man genskabt den oprindelige indretning. Et besøg på Bunkermuseet er en mulighed for at få indblik i det daglige liv i og omkring bunkerne, og man kan opleve et vigtigt stykke nyere dansk kulturhistorie.
Kontakt
Vendsyssel Historiske Museum
Museumsgade 3
9800 Hjørring
E-mail: vhm@vhm.dk
Åbningstider
I skolernes sommer- og efterårsferie er der guidede omvisninger.
I uge 26-31 hver mandag – torsdag kl. 14.00.
I uge 42 alle hverdage.
Uden for tidspunkterne for de guidede ture er anlægget åbent kl. 10.00 - solnedgang alle årets dage.