Det Grå Fyr

Skagen er et enestående sted for trækfugle fra hele verden, og i det internationale fugleoplevelsescenter Det Grå Fyr kan du tage på en virtuel oplevelsesrejse og opleve de mange spændende trækfugle.

Det Grå Fyr har i mange år været et trækplaster for de næsten to millioner gæster, der årligt besøger Skagen og Grenen, og nu er kan du både komme op i fyret og samtidig opleve de interaktive udstillinger .

Det er nu ikke kun turister, der valfarter til Grenen – området er også hot spot for mange trækfugle, og er et af Europas bedste fugletræksteder.

Oplev de nye silhuetter af trækfugle rundt omkring i fyrhaven. De giver inspiration til, hvordan du kan kende fuglene og opleve dem på himlen.

Glæd dig til et lærerigt besøg på centret.

Det Grå Fyr - virtuelt oplevelsescenter

Virtuelt oplevelsescenter i Skagen

Kom på besøg og bliv fascineret af fortællingerne om fuglenes lange seje træk, hvor de flyver mange tusind kilometer for at komme fra hjemsted til sommerens ynglepladser.

Læs om Det Grå Fyrs spændende historie

Historien om Det Grå Fyr

Dets officielle navn var Skagen Fyr, men de lokale har altid sagt 'Det Grå Fyr'. Fyranlægget, der er 46 m højt blev opført i 1858, gjorde skibenes passage forbi Skagen mere sikker. 

Oplev Grenensporet

Oplev Grenensporet

Naturen på Danmarks yderste punkt - Grenen - er helt unik. Følg de opmærkede ruter, der fører dig hele vejen rundt, og undervejs lærer du om stedets historie, dyre- og planteliv. Der er fire ruter.

Billeder fra hverdagen #skagengraafyr