Toppen af Danmark
Lystbådehavnen i Hirtshals

Ferie i Hirtshals

I Hirtshals er havnen og byen tæt forbundet via Den Grønne Plads og det store, smukke monument Trappen. Aktiviteterne på den gamle fiskerihavn smelter sammen med livet i byen, og giver en helt særlig, autentisk stemning.

Det bynære havnebassin Vesthavnen emmer stadig af fiskeri og aktivitet i værkstederne, men tiltrækker også flere og flere gæster. Det er på Vesthavnen, at Hirtshals’ store events: Naturmødet, Musik Under Trappen, og Hirtshals Fiskefestival løber af stablen. Ud over de helt store events, sker der også mange andre begivenheder i løbet af året for alle aldre. 

Centrum af Hirtshals byder på et hyggeligt byliv med mange små butikker, caféer og restauranter. Fra handelsgaden er der direkte udsigt til havnen og havet. Den Grønne Plads og Trappen er gode steder at nyde en solnedgang.

Få hundrede meter fra byens centrum ligger Husmoderstranden, som er en populær bilfri- og bynær strand med udsigt til Hirtshals Fyr. Fra Husmoderstranden er der blot en lille slentretur langs Havnepromenaden ud til spidsen af molen, hvor der er fin udsigt til ind- og udsejlingen af Hirtshals Havn.

Her fra molen kan man holde øje med de store færger, som betjener ruterne Hirtshals - Norge, Færøerne og Island. Der er selvfølgelig også en livlig trafik af store og små fiskerbåde samt turbåde, som skal på lystfiskerture. Find turbådene på Vesthavnen, og tag med på havfiskeri.

Fra toppen af det smukke Hirtshals Fyr er der udsigt over byen, havnen og havet. Og der er et godt overblik over Bunkermuseet 10. Batteri. Frilandsmuseet kan besøges hele året, og giver indsigt i livet som soldat under 2. Verdenskrig. En gåtur i området og i løbegravene er også en dejlig naturoplevelse. Snyd ikke jer selv for en guidet omvisning på stedet om sommeren, - en spændende oplevelse.

Besøg lokalmuseet Hirtshals Museum, som fortæller om udviklingen af byen og fiskeriet, og ikke mindst fremstilling af egnens store stolthed; bjesk. Planter, bær og urter fra klitlandskabet omkring Hirtshals tilsættes snaps og forvandles dermed til bjesk, også kaldet kryddersnaps.

Hirtshals største attraktion er uden tvivl Nordsøen Oceanarium. Her formidles livet i Nordsøen til store og små. Det store sælanlæg er en publikumssucces ved fordringstid. Og klumpfisken i den store akvarietank er et særsyn, som alle bør opleve.

Naturen omkring Hirtshals er vild, barsk og absolut vanedannende. Havets brusende rytme, vindens sus og skovenes dybe ro er skøn rekreation, uanset om man nyder en tur ude i højt eller langsomt tempo. Og der er mange muligheder for vandrer- og cykelture i naturen.

Velkommen til ferie og gode oplevelser i Hirtshals.