Toppen af Danmark
Tornby - emmer af ferie

Ferie i Tornby

Langs Strandvejen ligger camping, hotel og spisesteder og stemningen er ren badeferie. 

Lidt syd for Hirtshals ligger Tornby Strand, en af områdets bedste badestrande med et tilhørende stort sommerhusområde. Sommerhusene ligger helt ned til stranden i smukt klitlandskab - tæt på Tornby Klitplantage.

Tornby Strand er populær, og med et badetårn fra TrygFonden er sikkerheden også i top, fra juni til august. Bilkørsel er tilladt på stranden, så det er nemt at have alt med til en hel dag med leg, afslapning og dukkerter i det friske Vesterhav. Hunde er velkomne på stranden, og må også tage en afkølende dukkert i havet.

Tornby Klitplantage er områdets største, og med sine 548 ha storslået natur tiltrækker den dagligt folk til vandreture, rideture, mountainbike eller til hundeskoven. I Tornby Klitplantage findes 4 afmærkede ruter af forskellig længde, - alle en skøn oplevelse at gå/løbe. Tag mountainbike-cyklen med på ferien og spring på det udfordrende og populære mountainbikespor ”Det Hvide spor”. Heste er velkomne i Tornby Klitplantage på de dertil afmærkede stier. Og hundene må slippes løs i den store indhegnede hundeskov. Også Vestkystruten (cykelrute) og Nordsøstien (vandrerrute) forbi ved Tornby.

Fantasien kan også slippes løs i Yxengaard, tæt ved Horsebæk parkering. Yxengaard er en stor vikingeborg, bygget af frivillige til rollespil, men må benyttes af alle. Stedet skal selvfølgelig efterlades i pæn og ordentlig stand.

Tornby Gl. Købmandsgård kan man opleve en gammeldags købmandsforretning med interiør fra år 1860, og service ”over disken” som i gamle dage. Her er specialiteter fra egnen, gammeldags legetøj og skønne nips. Udstillingen i baglokalet fortæller om skudehandelen mellem Danmark og Norge, og om barske ture i små både over Skagerrak. I Mettes Kaffestue brydes der på hjemmebag og kaffe.

Tæt på Tornby Gl. Købmandsgård ligger Tornby Dyssen, som er Danmarks nordligste dysse. Tornby Dyssen vidner om bosætning i området tilbage til tidlige stenaldertid 3600-3200 f.Kr. i Danmark.

Velkommen til ferie og gode oplevelser i Tornby.