Toppen af Danmark
Uggerby Kirke

Kirker i Hirtshals, Tornby & Tversted

I området ved Hirtshals, Tornby og Tversted er der utroligt mange smukke og historiske kirker. 

Området dækker over 5 forskellige sogne, som hver har 2 kirker. De forskellige kirker finder du i Tversted, Uggerby, Bindslev, Sørig, Horne, Asdal, Tornby, Vidstrup, Hirtshals og Emmersbæk. Alle kirkerne har nogle spændende historier og du kan læse mere om hver enkelt kirke, i listen nedenfor. Se de forskellige kirkers indretning, døbefonte og kirkegårde.

I kirker holdes der ofte forskellige kulturelle arrangementer, som f.eks. koncerter og foredrag. Der bliver naturligvis også holdt både traditionelle og utraditionelle gudstjenester i løbet af året. Læs mere om arrangementerne på kirkernes hjemmeside, eller besøg os på Hirtshals Turistbureau, hvor vi gerne hjælper med at undersøge de forskellige arrangementer og ikke mindst kirkernes åbningstider.

Kirkerne er også spændende destinationer for pilgrimsrejsende som er på en rejse langs Hærvejen. Hærvejen tager dig fra det nordlige Danmark (Hirtshals eller Frederikshavn) og helt mod syd til Padborg. Langs hærvejen følger du det interessante danske landskab, og igennem det varierede landskab dukker flere af de skønne kirker op. Kirkerne er igennem tiden blevet brugt som pejlemærker for de rejsende langs hærvejen. Læs mere om hærvejen her.