Toppen af Danmark
Lystfiskeri ved Hirtshals

Lystfiskeri ved Hirtshals og Tversted

Mange kommer til Hirtshals for at fiske - og med god grund. I Hirtshals kan I fiske fra molen, fra strandene eller tage med en lystfiskerbåd ud på det åbne hav. 

Fra mole- og strandfiskeri til havfiskeri

Hirtshals mole er et godt sted at fiske i selskab med både lokale og turister. Samtidig er der rig mulighed for at følge med i aktiviteterne på havnen. Fra molen er der god mulighed for at fange fladfisk og torsk samt makrel og hornfisk i sæson.

Strandfiskeri er populært for både den rutinerede lystfiskere og for familier. Fladfisk er nemme at fange fra stranden, og kræver ikke det store udstyr. Også hornfisk er nemme at fange, da de kommer tæt ind på kysten i foråret. Stranden neden for Hirtshals Fyr er et godt sted at fiske, da stenene giver et varieret liv og gode steder for fisk at ”gemme sig”.

Der er også mulighed for at fiske ved den naturskønne Uggerby Å eller ved Tversted Lystfiskeri Put & Take.

I kan også hoppe ombord på en af de mange lystfiskerbåde og drage på havfiskeri. Se en smuk solopgang og mågerne, der flyver tæt omkring kutteren. En tur på det åbne hav kan gå langs kysten eller gå til et rev eller et vrag. Farvandet omkring Hirtshals er meget vrag-rigt – og det betyder mange gode fiskesteder samt mulighed for ekstremfiskeri på dybe vrag. Fangsten kan eksempelvis bestå af torsk, sej, lubber, langer eller havkat og helleflynder.

Lystfiskerbådene arrangerer ture til de forskellige fiskepladser, til Det Gule Rev samt på forskellige vrag. Samværet på lystfiskerbådene er en helt unik oplevelse. Der er et godt sammenhold, hvor man deler den fælles interesse for fiskeriet, og er I heldige at få bid, er aftensmaden samtidig reddet.

Køb det obligatoriske fisketegn på Hirtshals Turistbureau.