Tversted Søerne

Klitplantagerne omkring Hirtshals, Tornby & Tversted

Nyd den fantastiske natur som ligger ved Hirtshals, Tornby & Tversted. Her er store klitplantager med plads til udfoldelse og aktiv ferie. 

Landskabet breder sig langs kysten og går fra skovområde til tør hede. Herefter kommer de flotte og brede sandstrande, som også er helt særlige her. Klitplantagerne blev oprindeligt anlagt for at hindre sandflugt. I dag bliver klitplantagerne brugt som udflugtsmål for diverse aktiviteter og til friske gåture.

I klitplantagerne findes rideruter, cykelstier, løbe- og vandreruter, MTB-spor, ”Find-Vej” ruter og hundeskove. Og i Tversted Klitplantage er der en stor naturlegeplads, som kan få smilene frem hos de fleste børn. Klitplantagerne inviterer derfor alle til at bruge naturen til en aktiv ferie med hele familien. Flere af klitplantagerne har også lejrpladser og shelterpladser, hvor man har mulighed for at tilbringe en nat under åben himmel. Vågn op til den friske luft og de skønne lyde, som naturen byder på fra morgenstunden.

Naturen er gavmild med sine ressourcer, og det nyder området godt af. Hele året rundt indbyder naturområderne til at gå på rov efter lækre svampe og bær.

Liste
Kort