Husmoderstranden i Hirtshals

Naturen i Hirtshals, Tornby & Tversted

Bro ved Uggerby

Oplev naturen i Hirtshals, Tornby & Tversted

På Toppen af Danmark ligger Hirtshals, Tornby & Tversted omgivet af hav, skov, skøn natur og masser af frisk luft. Hvert år kommer turister til området på grund af den 30 kilometer lange kyststrækning med en storstået natur, der imponerer de fleste. Et kig ud over området, er et kig ud over et historisk landskab, som er fyldt med historier. Istiden har formet det smukt kuperede terræn, det flade klitlandskab og rundt omkring i området findes beviser på liv og bosætning langt tilbage.


Området byder på skønne, indbydende, brede sandstrande og store klitplantager. Her er masser af oplevelser året rundt for hele familien. Naturen giver gode muligheder for en aktiv ferie, sjov leg på strandene og i vandet, cykelture i skovene eller langs kysten, eller hyggelige vandreture. Mange benytter sig også af muligheden for at studere det talrige fugleliv, der er i området. Skal det være ren afslapning, kan du smække benene op og nyde udsigten over det flotte, nordjyske landskab.

På Hirtshals Turistbureau kan I få inspiration til og kortmateriale over cykelruter, vandreruter samt rideruter og købe fiskekort til den aktive ferie.

Oplevelser i naturen

Strandene ved Hirtshals, Tornby & Tversted

De pragtfulde strande, havet og naturen omkring Hirtshals, Tornby og Tversted tiltrækker hvert år mange turister til området. Den friske havluft giver ny energi, og året rundt er strandene fantastiske udflugtsmål til diverse aktiviteter.

Klitplantagerne omkring Hirtshals, Tornby & Tversted

En stor del af strækningen mellem Tornby og Tversted er dækket af store klitplantager. Plantagerne blev oprindeligt anlagt for at forhindre sandflugt, men bruges i dag som udflugtsmål til enten aktiviteter eller rekreation. Her findes et væld af stier, afmærkede vandreruter, cykelruter mm.

Naturperler i Hirtshals, Tornby & Tversted

Den rå og smukke natur er én af vores største aktiver, og base for mange skønne oplevelser.

Historier i landskabet i Hirtshals, Tornby & Tversted

Rundt omkring i området findes beviser på liv langt tilbage, så brug en dag på at udforske området.

Fuglekiggeri

Toppen af Danmark er et udsøgt sted for fugleentusiaster at besøge, da der året rundt er gode muligheder for at udforske mange forskellige fuglearter i områdets smukke natur - både sjældne fuglearter og de mere almindelige.