Toppen af Danmark
Strand i Hirtshas, Tornby & Tversted

Strandene ved Hirtshals, Tornby & Tversted

De pragtfulde strande, havet og naturen omkring Hirtshals, Tornby og Tversted tiltrækker hvert år mange turister til området. Den friske havluft giver ny energi, og året rundt er strandene fantastiske udflugtsmål til diverse aktiviteter.

Vores kyststrækning er i evig forandring og badestrandene er sjældent ens to år i træk. Men havet tiltrækker på alle årstider og den friske havluft giver ny energi. I godt vejr inviterer strandene til solbadning, leg og badeture og til lange gåture - uanset vejret. Vandet og vinden kan være barsk og kan nemt give røde kinder på en meditativ vandretur langs kysten. Også drageflyvning og strandfiskeri er populært på vores strande og efter blæsevejr kan der findes rav. Der er links til mere information nedenfor.

Strandene ved vestkysten byder på flotte hvide sandstrande og ofte på store bølger. Øst for Hirtshals er vandet lidt roligere og dermed særdeles velegnet til børnefamilier. Er vinden for voldsom på de vestvendte strande, er de østvendte strande ofte ideelle til windsurfing.

På strandene vejrer kommunens hvide badeflag, som signalerer god kvalitet af badevand og faciliteter. På strandene ved Tornby og Tversted er Tryg Badetårnene bemandet i højsæsonen. Her våger livredderne over badesikkerheden og holder et vågent øje med de mange badende gæster.

Fra oktober til marts må hunde løbe frit på strandende, hvis hundeejeren har kontrol over hunden. Ejeren skal altid kunne kalde hunden til sig.

På strandene finder du kommunens affaldsspande, og vi anbefaler naturligvis at vi alle passer på vores strande, så vi altid efterlader dem smukke og rene. Du har også mulighed for at indsamle affald på strandene. Se nedenfor for mere information.

Læs mere om de forskellige strande og deres faciliteter i vores område i listen nedenfor.

En tur på stranden

Affald på strandene
Affald på strandene
Saml rav på strandene ved Hirtshals
Saml rav på strandene ved Hirtshals
Strandfiskeri ved Hirtshals
Strandfiskeri ved Hirtshals
Sæler på stranden
Sæler på stranden