Toppen af Danmark
Sindal Kanoudlejning

Oplevelser i Sindal

Velkommen til Sindal, byen hvis navn betyder soldalen. Her er både landsbyidyl, smuk natur og stedet er oplagt til aktiv ferie, vandreture, cykelture, fiskeri, golf og kanosejlads. 

Midt i hjertet af Vendsyssel ligger Sindal, der byder på store og små oplevelser for hele familien. Her er gamle Herregårde, smukke kirker, flot skov og forskellige kunsthåndværkere. Og så er der ikke langt til kysten til de de dejlige nordjyske badestrande. 

Springvand

Byen byder på en række smukke springvand udformet af forskellige kunstnere, I finder fx. Jubilæumsvandkunsten i rundkørslen, designet og skænket til byens 125 års jubilæum i 1996. Vandkunsten forestiller Sindal som soldalen i Vendsyssel mellem hav og natur. I kan gå på opdagelse i de forskellige springvand med Sindal guiden, hvori de er beskrevet. 

Golf 

Sindal Golfklub er en af Danmarks smukkeste og mest udfordrende golfbaner. Banerne er anlagt så de følger landskabet og der er dermed udfordringer for ethvert handicap. Man har mulighed for at købe mad og drikke i klubben. 

Sindal golf

Kunst og kultur 

I Sindal finder I Gøgsigs Pakhus der oprindeligt var et pakhus tilhørende Sindal Købmandshandel. Idag fungerer pakhuset som et kulturhus og i sommerperioden er der skiftende udstillinger.

Hos Glasstuen v. Karen Horsholt kan du forelske dig i glaskunst i mange forskellige afskygninger. I løbet af året afholder Karen forskellige gratis glasworkshops hvor de små kan få lov at afprøve deres kreative evner. 

Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg

I Mosbjerg ligger Landskabs- og Landbrugsmuseet der er et arbejdende museum. Her kan I opleve hvordan livet var på landet i de gode gamle dage hvor der ikke fandtes hverken TV eller smartphones. I løbet af året er der forskellige arrangementer bl.a. fåreklipning i Mosbjerg, høst- og jernalderdag, kartoffeldag og meget mere.

Høstdag i Mosbjerg

Slotved Skov

Slotved Skov består af 200 ha. naturområde, lanbrugsareal og spændende gamle løvskove. I det kuperede tærren er der både urørt skov og indhegnede arealer som dyreskove med dådyr. Her er et mylder af forskellige planter, insekter, fugle og svampe. Med sine mange fortidsminder som talrige hulveje og store parallelle langdysser vidner skoven om det liv, som har hersket her i mange tusinde år. I løbet af de kommende år vil der blive etableret nye friluftsfaciliteter som madpakkehus, bålplads og mouintainbike baner.

Vandrestier i Sindal  

Uggerby Å 

Uggerby Å byder på Kanosejlads, fiskeri og Uggerby Å cup. Åen har sit navn efter byen Uggerby hvor den har sit udløb. Hos Sindal Camping er det muligt at leje kanoer i perioden 1. april- 20. september. Hvert år 2. weekend i september afholdes der Uggerby Å Cup, en kæmpe fiskekonkurrence for alle fritidsfiskere.

Herregårde

Her i Sindalområdet findes fire gamle herregårde, Baggesvogn ligger 5 km. nordvest for Sindal og kan føres tilbage til 1400-tallet. Bøgsted Herregård ligger i kuperet skovlandskab og har været hovedgård siden 1400-tallet. Eskær Hovedgård ligger nord for Mosbjerg og var i begyndelsen af 1300-tallet en adelig sædegård. Høgholt Hovedgård ligger vest for Hørmested og de første skriftlige materialer om stedet kan dateres tilbage til 1340, dengang var det en bondegård. Omkring år 1550 blev gården omdannet til Hovedgård. Der er ikke offentlig adgang til Herregårdene men Bøgsted skoven og de anlagte stier i Baggesvogn Skov må gerne benyttes.