Gallerier og Kunsthåndværk

I Skagen og Sæby finder du et stort antal gallerier, værksteder og brugskunstbutikker. Her er kunst for enhver smag og ofte med mulighed for at møde kunstnerne.

Museer og seværdigheder

Hvis du interesserer dig for gode gamle historier og små finurlige kuriøsiteter, så finder du her et udvalg af Skagen, Frederikshavn og

Helgener

Helligkilder i Toppen af Danmark

Helligkilder i Vendsyssel

Helt tilbage i oldtiden har helligkilderne været benyttet som religiøse samlingssteder. Af de over 700 kendte danske helligkilder er der flere, som stadig bærer navne efter de hedenske guder som for eksempel Odin, Thor og Freja.

På tur med helligkilderne

To ruter med historiske fortællinger og unikke naturoplevelser

Der findes mange helligkilder i Toppen af Danmark, men da brugen af kilderne forsvandt, forsvandt også mange kilder i glemslen. Flere af Vendsyssels helligkilder er de senere år fundet frem og renoveret, så vi i dag stadig kan nyde mange af de stille eller klukkende væld, komme tæt på gudernes magiske kræfter og helligkildernes gamle historie.

Stygge Krumpen - foldere

På tur med Stygge Krumpen

Ruter med QR-koder

Kom på tur med Stygge Krumpen i Lysets Land og få de mange spændende og sjove historier om Stygge Krumpen og tiden. Der er både lavet en rute for voksne med fokus på kunst og kirker og en sjov rute for børn med besøg på nogle af de steder, hvor TV2s julekalender fra 2011 "Ludvig og Julemanden" er optaget.

Vinter i klitterne ved Rubjerg, Lønstrup

Vinterferie i Toppen - fuld af arrangementer

Hold vinterferie i Toppen af Danmark og deltag i de mange spændende arrangementer for børn og voksne. Her er god musik, interessante historier og kulturelle oplevelser. Små og store oplevelser for alle aldre. Så kom til Toppen af Danmark og nyd din vinterferie.

Arrangementer for børn med Genbrug i Børnehøjde

Kulturelle oplevelser i Hjørring området

Hjørring er som landsdelens gamle kulturhovedstad et centrum for kulturelle oplevelser. Med to teatre, museer og adskillige arrangementer hele året, kan du altid få en kulturel oplevelse i Hjørring.

Byen ved havet..

Sæbys charmerende by-og havnemiljø kan du opleve året rundt : De gulkalkede huse med stokroserne står som for 100 år siden og de ældste købmandsgårde i bindingsværk stammer tilbage fra 1500- og 1600-tallet.