Toppen af Danmark
Badehuse flyttes

Fra vinterhi til sandstrand

I starten af maj vågner de 485 smukke hvide badehuse fra deres vinterhi. Fragtet på lastbile og sirligt placeret på lige rækker vender de endelig hjem til stranden. Nu er sommeren på vej. 

Løkken og forårets vartegn 

De "hvide perler på en snor" som spejder ud over Vesterhavet er Løkkens smukkeste vartegn og symbol på sommeren. I vinterhalvåret står badehusene opbevaret på det fælles lagersted eller i private haver. Her venter de så på at kalenderen siger 1. maj og lastbilerne igen fragter dem "hjem" til stranden. Det tager ca. 2-3 uger at line alle 485 smukke badehuse op i lige rækker, så de er klar til sommeren mange timers strandhygge. 

Fra 1895 og til i dag

Siden 1895 har der stået badehuse på Løkken Strand. De første eksemplarer var ejet af badehotellerne, som opstillede de charmerende huse til omklædning som formål. Det var også muligt at leje et badehus til privat brug, men det var først i 1908, at der blev bygget private badehuse. Siden da er der kun kommet flere til og i dag er alle 485 privatejerede. Den dag i dag er der retningslinjer for hvordan husene skal se ud. Men tilbage i tiden var de forskellige i både farver og konstruktion. 

Det er et ønske for mange, at være ejer af et badehus. Men den strandret som kræves går ofte i arv fra generation til generation og ventelisten er lang. Tilbage i 2018 havde den næste på kommunens liste ventet på en strandret siden 1985.     

Badehus i Løkken
Badehus i Løkken
Flytning af badehus
Flytning af badehus i Løkken

Tag mig med til..

Tilbage til forsiden
Løkken by
Kunst, kultur og historie i Løkken
Børglum kloster
Events
Forår
Seværdigheder og attraktioner
Kuttere i Løkken