Toppen af Danmark
Jul på Børglum Kloster

Juletid på Børglum Kloster

Børglum Klosters julearrangementer har igennem tiden vokset sig større og større. Nu kan familier og venner besøge det historiske monument med hele fire weekender med julemarkeder. Dyk ind i klosterets historie og gå på opdagelse i privaten hos familien Rottbøll.

Nye restriktioner i Nordjylland

Af hensyn til de nye regionale restriktioner, som regeringen iværksatte tilbage d. 5. november 2020, vil alle aktiviteter på Børglum Kloster være aflyst samt er adgang til klosteret og dets mange udstillinger lukket. Børglum Kloster ønsker alle sammen en dejlig juletid og glæder sig til at åbne dørrene for alle i 2021.

Julen fortsætter på Børglum Kloster. Når vi ikke kan afholde juleåbnet, så må julehyggen komme til jer.

Virtuel julebesøg

Familien Rottbøll vil hen over november og december tage nysgerrige folk med på virtuel rundvisning på deres facebookside. Her vil man kunne følge med i processen af pyntningen og de smukke gange og rum på klosteret. Se med her.

Julen i al sin pragt

Til vores aftenåbent ’Julen I Al Sin Pragt’ deltager alle boderne også. Det vil sige at til ’julen i al sin pragt’ vil der også være over 40 boder, som der normalt også er til julemarkedet i weekenderne, Benedicte Rottbøll.

Julen i al sin pragt

Et historisk centrum i Vendsyssel

Gå i dybden i klosterets næsten 1000 år gamle historie. Helt tilbage i middelalderen fungerede Børglum Kloster, som et magtcenter og det kan man måske undre sig over. Disse svar finder man hos de mange udstillinger klosteret fremviser. Når du bevæger dig igennem gården træder du samtidig i den sidste katolske biskop i Danmark, Stygge Krumpen. Lokalområdet kender ham i dag som bøllen fra Bakken. Du kan lære meget om ham inden dit besøg på klosteret her.