Børglum kloster

Kunst, kultur og historie i Løkken

Foto: Toppen af Danmark

Vil du opleve lokal kunst, kultur og historie i Løkken?

I din ferie i Løkken, kan du komme på guidet ture i historiens fodspor. Oplev kunst i fortovsbelægningen, i gadebilledet og gallerier. Der er masser af kulturelle tilbud - se hvad Løkken kan tilbyde dig!

Løkkens historie

Meget af Løkkens historie vil de kunne opleve ved, at gå en tur langs stranden, i klitterne og ned ad de små stræder i byen. Et besøg på Løkken Museum og Kystfiskerimuseet er sammen med Løkken Billedesamling giver et indblik i byens historie, og en forståelse og viden af Løkkens gang. Denne viden kan du fordybe dig i på Løkken Lokal Historiske Arkiv, som huser på Løkken Skole.

Børglum Kloster

Historisk centrum i Vendsyssel

Løkken Museum

Bymuseum i skudeskipperhus Løkken Museum har fokus på handel, historie, håndværk og turisme.

Løkken Lokalhistorisk Arkiv

Kom ind i Løkkens lokale arkiver.

Kystfiskerimuseum

Redningsvæsen og fiskeri er i fokus på Løkken Kystfiskerimuseum, som bliver huset i den gamle redningshus.

Kunst og kunsthåndværk

Rundt om i byen ses flere skulpturer skabt at lokale kunstnere.

Galleri Løkken ved kunstmaler John Kristensen, huses i et af Løkkens ældste huse. Galleriet er indrettet som atelier og udstilling, og om sommeren ses maleren, John Kristensen ofte i by- eller strandbilledet bag et stafeli.

Glem ikke Bolcheriet på Torvet, et must for alle slikmunde - og til dem, som gerne vil det gamle håndværk og se bolcher blive lavet på gammeldags facon!

Besøg også gallerierne Løkken Kunst, Galleri Friis og de skiftende udstillinger i Kunstpavillonen på Sdr. Strandvej. Galleri Munken lige syd for Løkken er også et besøg værd.

Hold godt øje, når du kører rundt i området - der er mange spændende gallerier og kunsthåndværkere uden for byen, langs hoved- og landeveje og i de små byer! Besøg Børglum Kloster, der til dagligt har mange spændende udstillinger og arrangementer. Udstilling af kunst på klosteret findes i store variationer, lige fra skulpturer til malerier og har altid stemmningsfylde og sanselige udstillinger til enhver årstid.

Søger man længere øst på i Vrå, findes der Kunstbygningen i Vrå med Engelundsamlingen. Kunstbygningen har kunnet præsenteret JCE Biennalen, som er en udstilling der optager et vis antal unge talenter og deres værk til udstilling. Biennalen afholdes hvert andet år, vare i to år, hvor i de to år vil udstillingerne bliver skiftet på tværs af et europæisk samarbejde. 

Lige øst for Løkken ligger Vrensted og Galleri PondCottage Art med bronzeskulpturer og keramik. Hør kunstneren, Bodil Dam, fortælle om sine sjælige skulpturer i påsken.

I Nr. Lyngby og Vittrup finder du filteværkstedet Kajoli, som udbyder workshops og kurser med mange forskellige uldkvaliteter og andre materialer til filtning. I forlængelse med værkstedet er der også en tilhørende butik. 

Kunstbygningen i Vrå

Vrå Udstillingen

Galleri Løkken

Holder du af lyset i Vendsyssel? Så besøg Galleri Løkken. I et af Løkkens ældste huse har John atelier og udstilling.

KAJOLI - kreativt værksted & butik

KAJOLI er tilbage på den gamle adresse i Nr. Lyngby og der er åbent som  i "gamle dage".

Bolcheriet i Løkken

Gammeldags arbejdende bolchekogeri inviterer alle slikmunde ind.

Kultur

De koncertglade bør lægge mærke til Løkken Koncerten i juli måned. Koncerten har hvert år aktuelle og populære bands på programmet og der er lagt op til en skøn dag for alle på Løkken Stadion.

Den 2. weekend i juli - som regel dagen efter koncerten  - er der Vesterhavsmarch på strækningen Løkken-Grønhøj-Blokhus, som er arrangeret af Sct. Georg gilderne. En skøn tradition med et godt formål. 

Børglum Kloster dannede i 2011 rammen om TV2-julekalenderen "Ludvig og Julemanden" og du kan se udstillinger fra kulisserne til julemandens værksted og hule på klosteret. Uden tvivl et besøg værd for familier med børn, der har set julekalenderen - og børn der er glade for julemanden!

Klosteret danner hvert år desuden rammen om forskellig musik- og orgel-koncerter og specielt juleweekends med flot udsmykning og adgang til klosteres private gemakker trækker rigtig mange gæster til.

 

For antikinteresserede er der hvert år i august antikmesse i Løkken Hallen.

Vesterhavsmarchen mellem Løkken - Blokhus

"Vesterhavsmarchen" mellem Løkken og Blokhus! Du kan gå, cykle, løbe og geocatche langs strækningen, som kan være fra 2 til 28 km. Der vil være aktiviteter undervejs og muligheder for at købe forfriskninger.

Løkken Koncert

Et løkkendarisk musikbrag!  Løkken Koncert er kendt og elsket i hele landet. Gå ikke glip af festen!