Nordsøen Oceanarium - Nordeuropas største akvarium

Besøg Nordsøen Oceanarium - Nordeuropas største akvarium. Oplev det gigantiske oceanarium med 4,5 mio. liter vand. Udforsk stimevis af havdyr fra den glubske havkat over de legesyge sæler til den godmodige klumpfisk.

Historien bag Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium åbnede i 1984 som en kombination af et akvarium og samtidsmuseum for moderne fiskeri, og hed dengang Nordsømuseet. I 1998 blev museet udvidet med et 4,5 millioner liter stort oceanarium, hvor det er muligt at vise Nordsøens fisk i naturlige stimer, og det blev dermed Nordeuropas største oceanarium. I 2001 blev et nyt stort sælarium samt udendørsområde med legeplads og café åbnet.  En voldsom brand i 2003 ødelagde det nybyggede oceanarium, og genopbygningen varede 18 måneder. I 2010 åbnede det nye oplevelsesunivers "Ekspedition Nordsøen", og i forsommeren 2013 et nyt udendørsanlæg ”Krabbekysten”.

Mere om historien

Aktiviteter

Nordsøen Oceanarium sætter på skift fokus på forskellige temaer med udgangspunkt i Nordsøen. De har daglige fodringer med dykker i det store oceanarium, hvor dykkeren håndfodrer klumpfiskene og filmer undervejs. To gange dagligt bliver sælerne fodret i sælkolonien, og der fortælles om deres liv i naturen og på Nordsøen Oceanarium. På Nordsøen Oceanarium bliver leg og læring kombineret gennem forskellige aktiviteter, og dét er både for børn og voksne.

Aktiviteter i løbet af året

De 7 destinationer

På Nordsøen Oceanarium, kan du møde Skipper og hans besætning, og sammen kan I tage på ekspedition i Nordsøen og udforske de 7 destinationer – til lands, til vands og til bunds på det allerdybeste sted i Nordsøen. Eller du kan udforske deres spændende legeplads med fyrtårn og svævebane.

Oplev Nordsøen tæt på - De 7 destinationer

Tilbud til grupper

I løbet af året arrangerer Nordsøen Oceanarium mange aktiviteter både for børn og voksne. Børnene kan fx sove med klumpfiskene, og for de morgenfriske, børn og/eller voksne, arrangeres der ”guidet fiskeauktion” hvor du kommer tæt på nattens fangst af fisk på havet.  

Oplevelser for grupper

Del denne side

Fakta

Nordsøen Oceanarium

Willemoesvej 2

9850 Hirtshals

info@nordsoemail.dk

tlf. 98 94 44 44

Se dagens program

Planlæg din tur på Nordsøen Oceanarium - se dagens program.

Dagens program

Mad og drikke

Når sulten melder sig, kan du finde masser af lækre retter på menuen i Nordsøen Oceanariums café og Seafood. Du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe din egen madpakke og benytte picnic-områderne.

Mad og drikke