Middelalderen i Toppen af Danmark

Området Toppen af Danmark er stadig meget præget af bygninger og fortællinger fra middelalderen. Kør rundt i området og se f.eks. de mange kirker fra middelalderen eller oplev naturen omkring helligkilderne. I middelalderen regerede den kendte biskop Stygge Krumpen desuden fra Børglum Kloster. Han var kendt og berygtet i hele Danmark og selv i dag fortælles mange myter og historier om den stygge biskop.

Stygge Krumpen i Toppen af Danmark

Kom til Toppen af Danmark og oplev biskop Stygge Krumpens hjemsted. Stygge Krumpen prægede i høj grad livet i middelalderen i hele Vendsyssel med ophold på Børglum Kloster, Voergård Slot og Sæbygård. Læs mere om ham og personerne og stederne omkring ham.

Tag på tur med Stygge Krumpen som barn eller voksen og oplev området set med hans øjne. Hent folderne på turistbureauerne.

Mere om Stygge Krumpen

Stygge Krumpen - foldere

Kom på tur med Stygge Krumpen

Skan QR koderne og oplev Toppen af Danmark - set med Stygges Krumpens øjne

Stygge krumpen _ sten

Kender du Stygge Krumpen?

Biskoppen Stygge Krumpen fra Børglum Kloster levede i middelalderen og rækker sine lange arme helt ind i nutiden - både med sine flotte bygninger og i fiktionens verden som spøgelse i TV2's julekalender.

Myter om Stygge Krumpen

Kender du myterne om Stygge Krumpen?

Læs myterne om Stygge Krumpen - er de sande eller falske?

Helligkilder og pilgrimsrejser

I Toppen af Danmark finder du mange helligkilder. Kilderne spillede tidligere en stor rolle i folks liv og i middelalderen blev de ofte brugt til pleje eller helbredelse af diverse sygdomme.

Tag på din egen "pilgrimsrejse" og kom på tur med helligkilderne. Skan QR koderne og følg ruten. Få viden om helligkilderne i området og nyd naturen imens.

Se folderen om helligkilder

Helgener

Hvad er helligkilder?

Bliv klogere på helligkilderne i middelalderen

Helligkilde - Understed

Oplev helligkilderne i Toppen af Danmark

Kom på tur med helligkilderne. Hør og læs om dem og oplev dem på stedet.

Forår i Toppen af Danmark

Find inspiration til dejlige forårsdage i Toppen af Danmark: Sjove aktiviteter og begivenheder for børn og voksne.

Del denne side