Den Tilsandede Kirke

Museer og seværdigheder i Skagen

Hvorfor er Skagen så speciel, og hvor kommer den særlige atmosfære fra?

En del af svaret kan du finde på museerne og ved at studere mindesmærker. Her fortælles historien om den enestående natur på Skagen Odde og om skagboernes liv gennem århundreder.

På byens mange museer og seværdigheder kan man gå på opdagelse i Skagens kunst- og kulturhistorie og få et levende indblik i baggrunden for Skagens helt specielle atmosfære. Men kunstnerkolonien omkring forrige århundredeskifte er kun en lille del af denne fortælling – der er meget mere…

Havet, lyset, luften, sandet – Skagen og elementerne synes uløseligt forbundet. Naturen og miljøet i Skagen har gennem tiderne berørt og betaget næsten alle, der kom hertil, hvad enten man var skibbruden, kunstner eller sommergæst.

Her til højre for finder du mange flere oplysninger om alle Skagens attraktioner.

Del denne side

Fakta boks:

> Museer og seværdigheder

> Sightseeing og guidede ture

> Bygningsværker og monumenter

> Gallerier og kunsthåndværkere

> Kirker i Skagen området

Skagens museum

Tag på Skagens Museum og se de smukke malerier af P.S. Krøyer, Michael og Anna Ancher, m.fl.

Råbjerg mile

Råbjerg mile, dette overvældende natursceneri er naturligvis et selvfølgeligt udflugtsmål. Milen blev dannet ved Vestkysten i det 16. århundrede under den store sandflugt.

Skagen Odde Naturcenter

Skagen Odde Naturcenter er smukt beliggende på grænsen til naturområdet nord for Skagen. Centerets naturudstilling fortæller om oddedannelsen og de særlige træk der gør Skagens natur helt unik.

Skagen By- og Egnsmuseum

Skagen By - og Egnsmuseum er et kombineret frilands- og udstillingsmuseum med specialsamlinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart.