Nordsø-stien

Nordsøstien ved Frederikshavn og omegn

Nordsø-stien er en del af North Sea Trail, som er vandreruter på det gamle historistiske spor rundt om hele Nordsøen. 26 regioner fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, England og Skotland er med. I Danmark er vandreruten ca. 1500 km lang. En af ruterne går igennem Frederikshavn, denne rute går mellem Aalbæk–Sæby. Ruten er 48 km. lang

I baglandet mellem Aalbæk og Strandby ligger store mose- og hede strækninger. Her ligger Aalbæk Klitplantage, hvor der vokser forskellige fyrretræer. Der findes også stensletter, et landskab, som er helt specielt for landsdelen. Mellem Aalbæk og Strandby ligger Jerup, hvor man kan opleve et lille fredet særpræget område, dannet af havet. Det er et såkaldt rimme doppe landskab, som kun findes på Kattegatsiden af Vendsyssel.

Strandby er en rigtig lille fiske by med en hyggelig havn. Strandby er også kendt for deres særpræget kirke, der blev opført i 1965-56 og er tegnet af arkitekt J. Blegvad. Som største by på ruten, er Frederikshavn fuld af steder, der er værd at besøge.

Stykket mellem Frederikshavn og Sæby går for det meste langs kysten, hvor der er en utrolig flot udsigt ud over havet.

Del denne side