Toppen af Danmark
Lystfisker ved Sæby å

Lystfiskeri i Sæby

Om du er på ferie eller kommer langvejs fra, så er du kommet til det helt rigtige sted. Sæby er en gemt perle indenfor lystfiskeri.

Lystfiskeri i Sæby

Naturen i Nordjylland er helt enestående. Der er smukke naturområder med masser af dyreliv og fantastiske forhold for lystfiskeri! Så grib fiskestangen, nyd naturen og fang masser af fisk.

Ved især Sæby er der smukke strande, hvor du kan fange skrubber, pighvar, hornfisk og havørred. Her er smukke åer og søer med havørred, bækørred, gedder og laks. Hvad enten man er en garvet lystfisker med det nyeste fiskegrej eller om man er nybegynder i kunsten at fange fisk, så har Sæby både naturen og fiskevandet til dig.

På denne side kan du læse meget mere om hvor du bedst kan fiske og fange sæsonens fisk. Du kan også læse mere om fredningstiden, mindstemål og de lokale regler samt hvor du kan få fisketegn og dagkort. Det er nemlig påkrævet at have fisketegn, hvis man vil fiske i Danmark og ønsker du at fiske i de lokale søer og åer skal du have et dagkort.

Oversigt fiskepladser

Liste
Kort

De essentielle til turen

Fiskekort og fisketegn er påkrævet før du må fiske, se her hvor du kan købe dem. Mangler du fiskegrej kan du kigge ind til JC Fisk, som er yderst velassorteret. 

5 hurtige til fisketuren

Begge dele er lovpligtige, og giver tilladelse til at du må fiske i Danmark. Fisketegnet er personligt og virker som en generel tilladelse.

Fiskekortet er en lokal godkendelse til ferskvandsfiskeri fx. en å, og købes for det enkelte sted.

 

 

 

For at du må fiske, skal du have enten et fiskekort eller fisketegn. Fiskekort kan du købe ved JC Fiskegrej på Sæby Havn. 

Der gælder forskellige fredningstider for forskellige arter, men en tommelfingerregel er, at fiskene er fredet mellem 16/11-15/1 på tværs af arter. Se fredninger for de specifikke arter i forskellige farvande på Fiskeristyrelsen

Som udgangspunkt må du fiske næsten alle steder, bortset fra 500m fra udløb af åer, bække og indsnævringer af fjord og hav.

Ved vandløb og kunstige fiskepassager samt visse tidevandssluser er det forbudt at fiske i en afstand på 50m fra indgang/udgang. Ved fiskepassager er det også forbudt at fiske i selve passagen.

Lokale regler kan gøre sig gældende, og er du i tvivl om et fredningsbælte, kan du se nærmere på Fiskeristyrelsen.

 

Kysten ved Sæby er et af Danmarks bedste fiskespots for fladfisk: Skrubber og pighvar. Men du kan i lige så høj grad forvente at fange ørreder, makrel, hornfisk, sild og laks. Hvad du fanger afhænger af din fiskeplads, å, bæk, sø, mole eller kyst.