Toppen af Danmark
Oplev naturen ved Skagen på en guidet cykeltur

Cykeltur i naturen

Tag afsted på to hjul sammen med guiden og nyd de unikke landskaber ved Skagen

Tag på cykeltur ved Skagen

De store klitlandskaber og langstrakte heder strækker sig gennem det barske landskab, hvor havet skyller op som en blå bræmme på de hvide sandstrande. Der venter store naturoplevelser, når du tager på cykeltur ved Skagen.
 
Her er duften af saltvand og lyngens parfumerede blomster et kendetegn, og de imødekommende nordjyder stopper gerne og fortæller om områdets mange spændende seværdigheder. 

Store oplevelser forude

En musvåge hænger sitrende i luften, før den dykker ned i den tætte hedebeplantning efter sit bytte. Snart letter den igen og flyver sejrssikkert videre mod et vindblæst fyrretræ, som står stift i det flade landskab.
 
Forude knejser sandede klitter, der holdes på sammen af den tætte marehalm, og langs de smukke naturstier smyger cykelhjulets stille sang sig omkring dig. I baggrunden bruser barske, blå bølger, og snart skyller fortællinger om fortidens fiskere og stolte livreddere op på kysten. Er du klar til at lytte?
 
Overalt i det naturskønne landskab venter store oplevelser og spændende historier om livet her på Danmarks nordligste spids.

Smag på de vilde urter

De venlige nordjyder har til alle tider været begejstrede for den traditionelle bjesk. Undervejs på denne spændende cykeltur ved Skagen, skal du naturligvis stifte bekendtskab med den lokale drik.
 
Guiden tager dig med ud i naturen for at finde vilde urter, der er særligt gode til fremstillingen af bjesk. Her i landskabet vokser slåen, lyng og tormentil, som er vigtige ingredienser i bryggen, men porse og malurt må også med i cykelkurven på den videre tur.

En dejlig pause i hyggelige Østerby

Østerby er en af de hyggeligste byer mellem det gamle Skagen og Grenen. Den charmerende bydel udgøres af små, idylliske fiskerhuse fra 1800-tallet, og de snoede gader bidrager med et unikt udseende.
 
I Østerby finder du også det kendte vippefyr, der er det første af sin slags i landet. Gennem mange hundrede år har fyret guidet søfarere forbi det farlige rev og reddet dem fra forlis.
 
På turen kan du besøge den smukke havn, hvor molerne strækker sig ud i det dybblå hav, eller cykle forbi fiskerhusene, hvor de lokale mødes til en daglig sludder.

Skagen Sønderstrand er blandt de bedste i landet

Får du lyst til en svømmetur på en landets bedste strand, skal du pakke badetøjet med i cykeltasken. Turen tager dig forbi Skagen Sønderstrand, der med sit hvide sand og rolige vand er en familievenlig oplevelse med garanti for en behagelig badetur for både store og små.

Vigtig viden!

Torsdage i perioden 03.06 - 24.06 og igen 05.08 - 09.09

Du mødes med guiden v/Fiskerstatuen på havnen

Tyren starter kl. 14.00, og tager 2 timer

Pris pr. voksen kr. 125,- | Børn u/12 år GRATIS

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Havnevej

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.587558

Breddegrad : 57.719477