Toppen af Danmark
Oplev den travle Skagen Havn fra morgenstunden med egen guide

Morgentur på havnen

Oplev havnen, byens pulserende livsnerve, på tætteste hold på denne tur for de morgenfriske

Oplev den pulserende Skagen havn på en guidet tur

Mågerne skræpper op og cirkler omkring kutterne, som kommer ind med nattens fangst. Tungt lastede med friske fisk, lægges skibene til kaj, mens fiskerne hjemmevant springer rundt på de store fartøjer og gør klar til at sende de fyldte kasser mod dagens auktion.

En duft af hav spreder sig, og sender dig på langfart mod de syv have, hvor tapre mænd som Lars Kruse og andre ’skawboer’ slog deres folder. For de morgenfriske er der meget at opleve på Skagen havn, for her står tiden ikke stille, selvom hanen endnu ikke har galet solen op.

Friske fisk på dagens auktion

7 kroner og 10! Hammeren falder i slag, kassen trækkes væk, og en ny sættes straks frem. Det går stærkt, når auktionarius slår sig løs på dagens fiskeauktion, hvor de mange friskfangede fisk sælges til højstbydende. I en tæt gruppe omkring fangsten står fiskehandlere, sømand og andre morgenfriske folk for at få en bid af den autentiske havnestemning.

Skal du have et par kasser med? Det er mange tons fisk, som dagligt fragtes ind fra havet, og selvom det er fristende at byde på de blanke havdyr, får du næppe plads til hver og en på den videre tur. På auktionen sælges fisken kun i kæmpe kasser, så skal der torsk, laks eller rødspætte på menuen, må du fordi de røde Pakhuse, hvor fiskehandlerne langer passende portionsstørrelser over disken.

Lær det farefulde hav at kende

Fra fiskeauktionens høje tempo går turen videre mod de dystre søfartshistorier, for havet her ved Danmarks nordligste spids har altid været lunefuldt. Gennem tiden har mange strandinger sat sine præg på området, og på Kystredningsstationen kan du høre de dramatiske fortællinger.

Redningsskibet Lars Kruse er et håndgribeligt bevis på det store stykke arbejde, lokale redningsfolk gennem tiden har udført – med fare for eget liv, har de reddet tusindvis af forliste sømand.

Pakhusene emmer af historie

Du kan ikke besøge Skagen uden at opleve de klassiske, røde Pakhusene. De er en sand magnet for både lokale og turister, der både til frokost og aften samles på den hyggelige havn. Husene emmer af historie, og deres charmerende udseende skal selvfølgelig opleves på denne guidede tur.

I dag huser de smukke bygninger lækre butikker, fiskehandlere og indbydende restauranter. Her kan den friskfangede fisk spises med udsigt over den charmerende havn, hvor kuttere og lystsejlere ligger side om side – tættere på ’jord til bord’ kommer du ikke.

Vigtig viden!

Onsdage i perioden 16.06 - 25.08

Du mødes med guiden v/Fiskeauktionen på havnen

Turen starter kl. 07.00, og varer 3 timer

Pris pr. voksen kr. 150,- | Børn u/12 år GRATIS

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Auktionsvej 10

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.592271

Breddegrad : 57.7206182