Toppen af Danmark
Opdag Gl. Skagen på en hyggelig guidet tur

Opdag Gl. Skagen

Stemningen i Gl. Skagen oser af herlig nostalgi, ikoniske badehoteller og fornemmelsen af evigt solskin

Oplev det charmerende Gl. Skagen

Det summer af liv i gaderne, når du går gennem Gl. Skagen. Her ligger gamle, gule huse med de karakteristiske røde og hvide tegltage som et klassisk billede på indbegrebet af charmerende idyl. Fiskerbyen tager alle med storm.
 
Området er berømt for sine store spiseoplevelser og luksuriøse badehoteller, der gennem de seneste hundrede år har været centrale samlingssteder for både lokale og turister.

Gå på opdagelse i Danmarks nordligste by

Vesterhavets brusende bølger fungerer som fabelagtig underlægningsmusik, når du bevæger dig rundt i Danmarks nordligste by. Overalt kan øjet lande på små caféer, hyggelige huse og badegæster på vej mod vandet.
 
Gl. Skagen er kendt for sine kridhvide, børnevenlige badestrande – og hvem har ikke lyst til en tur i bølgerne, når himlen er blå? Den kendte badeby bliver hvert år belønnet med flere solskinstimer end nogen anden i Danmark. Det er altså ikke svært at forstå, hvorfor den er blandt de mest besøgte i landet.

Hør de historiske fortællinger

Du skal ikke kun besøge byen for at opleve den skønne sommerstemning. Året rundt venter der spændende oplevelser på disse kanter.
 
Oplagt er det at gå lange ture langs stranden og lytte til havets sang, men også i de langstrakte hedelandskaber venter der store oplevelser. Mange steder kan du se de stålgrå bunkere, der skyder op som minder fra fortiden.
 
De fortæller om kampene ved kysten, for Nordjylland havde en afgørende rolle under 2. Verdenskrig. De tyske soldater var nemlig stærkt interesseret i at invadere Norge, og det kunne de gøre her fra toppen af Danmark. Derfor ligger bunkerne strøet ud som historiske vartegn i området.

Se Sømærket på Kikkerbakken

Kikkerbakken er et kendetegn for Gl. Skagen. Er du klar til at bestige ”bjerget”? På toppen af bakken ligger det berømte Sømærke, som fiskerne i gamle dage spejdede efter, når de søgte landkending.
 
Navigationsmærket står stolt tilbage, og minder dig om, at byen er et sted, hvor fiskeriet til alle tider har spillet en afgørende rolle.
 
I dag er begge de historiske seværdigheder fredet, men kan frit besøges året rundt.

Nyd udsigten fra toppen af Højen

På toppen af Højen får du den smukkeste udsigt over Vesterhavet og den gamle badeby, der ligger i læ bag de høje klitter. Lad dig blæse godt igennem og lad blikket gå på opdagelse fra det ikoniske sømærke, videre mod Ruths Hotel, Jeckels Hotel, den berømte restaurant Hyttefadet og langt ind i den tætte plantage.
 
Slut besøget af på Solnedgangspladsen, hvor solen slår sine sidste folder under bragende bifald, når den synker dybt ned i horisonten.

Vigtig viden!

Mandage  i perioden 16.06 -18.10

Du mødes med guiden v/Ruths Hotel

Turen starter kl. 10.00, og tager 2 timer

Pris pr. voksen kr. 125,- | Børn u/12 år GRATIS

Ruths Hotel Skagen

Book online

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Hans Ruths Vej 1

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.5213888

Breddegrad : 57.7269444