Toppen af Danmark
Skagen Fyrmino er en helt ny guidet vandretur på 10 kilometer

Vandretur Skagen Fyrmino

Den nye guidede tur - Skagen Fyrmino er særlig vandreoplevelse, hvor du oplever de fire fyrtårne i Skagen tæt på

Booking Fyrminoen

Start 18/4 og hver 2. søndag efterfølgende - vælg dato her.

 
 

Få et unikt indblik i dansk søfartshistorie

De strækker sig som stolte højdespringere i det flade landskab langs Nordjyllands hvide kyster, hvor brusende bølger kaster sig ind mod brede sandstrande. Fyrtårnene var vigtige vartegn for søens folk, som sikkert skulle guides gennem brandingens faretruende luner i en tid, hvor radar og elektronik ikke kom fiskerne til undsætning.
 
I dag fortæller fyrtårnene om en epoke i dansk historie, hvor den tætte kobling mellem liv og død afhang af et enkelt lysglimt. De er beviser på, hvor barskt livet ved kysten var i gamle dage, og de giver et ganske unikt indblik i den danske søfartsfortælling. 

Kom tæt på historien

Den berømte, spanske Camino strækker sig over 321 kilometer, men på kun 10 kilometer kommer du også langt omkring. Fyrminoen tager dig med forbi de mest markante Fyrtårn langs Skagens kyst – fra Nordjyllands højeste til det første i danmarkshistorien.
 
Du kommer helt tæt på historien, når du snører vandreskoene og går historien i møde.

Oplev de originale vartegn langs kysten

Når du ser det skyde op i horisonten, må du straks spørge dig selv, hvad dette mon er. Vippefyret ligner ikke sine familiemedlemmer.
 
Den gamle trækonstruktion skiller sig ud fra mængden af klassiske, hvide fyrtårne med sit særlige udseende. Forskning viser, at fyret, der er den første af sin slags i Danmark, blev bygget allerede i 1627.
 
Senere er mange andre tårne kommet til, og på denne vandretur i Skagen kommer du tæt på 4 af de mest markante vartegn langs kysten.

Vandretur i Skagen med historie og smuk natur

Skagen er ikke kun kendt for sine hvide fyrtårne, der ledte skibene sikkert i havn. Det er også den storslåede natur, det brusende hav og de smukke klitter, som præger udsynet på vandreturen.
 
Det er ikke svært at forstå, hvorfor de berømte Skagensmalere lod sig opsluge af lyset og stemningerne i de små fiskersamfund, hvor hvert et fyr havde afgørende betydning, når turen gik ud på havet. Livet var hårdt ved kysten, men fyrtårnene fortæller en historie om en tid, hvor der også var lyse dage med roligt vand og enorme mængder af fisk i bådene.

Vigtig viden!

Hver anden søndag i perioden 07.03 - 30.05 + 01.08 - 24.10

Du mødes med guiden på p-pladsen v/ Det Hvide Fyr

Turen starter kl. 10.00, og den varer 4 timer

Pris pr. voksen kr. 175,- | Børn u/12 år GRATIS

 

Besøg Det Hvide Fyr i Skagen

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Fyrvej 2

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.6067927

Breddegrad : 57.7290603