Toppen af Danmark
Oplev det unikke landskab ved Skagen Odde på denne vandretur

Vandretur ved Skagen Odde

Helt i toppen af Danmark, lige før landet slutter, finder du Skagen Odde. Her er naturen ganske unik og historierne om stedet særlige

Spændende vandretur ved Skagen Odde

Det er Danmarks nordligste spids, du sætter vandrestøvlerne på, når du tager på tur ved Skagen Odde. Spændt ud mellem to kæmpende have, Skagerrak og Kattegat, slynger den sig i en langstrakt bevægelse, hvor spændende dyreliv flokkes i den vilde natur.
 
Det kendte område blev dannet for mere end 7.000 år siden, og består af sand, grus og sten, som er skyllet op af vandet. Med tiden har de mange aflejringer dannet den hvide sandbanke, som i dag hæver sig over havets overflade.

Vilde naturoplevelser i vente

En vandretur ved Skagen Odde giver dig naturoplevelser i særklasse. Her skyder de imponerende klitter op i det flade landskabe, og markerer sig som dramatiske kæmper langs kysten. Kender du den største? De fleste klitter er skabt af flyvesand, og den mest kendte er Råbjerg Mile, der hvert år flytter sig flere meter på grund af sandflugten.
 
Det ligner et ørkenlandskab – for så langt øjet rækker er der intet andet end sand i sigte.

Følg fortidens fodspor

Det er ikke kun spændende hedeplanter som lyng, slåen og tormentil, du kan møde på din vej over odden. Mellem de forblæste fyrretræer vokser historien frem.
 
Er du klar til at høre fortællinger om kæmpende krigere? Området har været et centralt punkt i flere krige. Blandt andet vidner de mange bunkere fra 2. Verdenskrig om dette, men også Napoleonskrigene har foldet sig ud her på toppen af Danmark.

Få fiskernes faretruende fortællinger

Vesterhavet er et barskt hav, som til alle tider har indgydt respekt hos både lokale og udefrakommende. I gamle dage var det en del af arbejdet at stævne ud i de oprørske bølger, hvis maden skulle på bordet.
 
Fiskernes liv var hårdt, og hver tur med skibet kunne have livsomvæltende konsekvenser. Ved du, hvor mange strandinger, man mener, Skagen Odde er skyld i? De store, tunge redningsbåde blev ofte sat i vandet, men hvor mange gange turen gik mod nødstedte sømænd, er svært for forskerne at finde ud af. Man mener dog, at der har været omkring 2.400 forlis.

På havets bund

De mange grundstødte skibe kan ikke ses længere, for vandet har for længst opslugt dem. Der ligger imidlertid stadig nogle på havets bund, hvor dykkere svømmer på eventyr mellem søstjerner og tang på jagt efter fortidens minder.
 
Den maritime søfartshistorie står derfor helt centralt i fortællingen om Skagen Odde, og du kan høre meget mere på den spændende vandretur.

Vigtig viden!

Lørdage 10.04 + 24.04 + 08.05 + 22.05 + 04.09 + 18.09 + 02.10 + 16.10

Du mødes med guiden v/indgangen til Skagen Odde Naturcenter

Turen starter kl. 11.00, og den tager 2 timer

Pris pr. voksen kr. 125,- | Børn u/12 år GRATIS

 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Bøjlevejen 66

9990 Skagen

Koordinater

Længdegrad : 10.6120626

Breddegrad : 57.7307262