Flere dage: "Hirtshals ved Havet" hos Hirtshals Museum

Besøg udstillingen ”Hirtshals Ved Havet”, rejs tilbage i tiden og kig ind i et charmerende fiskerhjem i Hirtshals fra 1905. Mon du kender byens "eliksir”?

Hør om Hirtshals by og Hirtshals Havn gennemtiderne, ser hvordan et fiskerhjem i Hirtshals var indrettet i 1905.

Livet som fiskerfamilie

Fiskeriet og havnen er en livsnerve for Hirtshals og grundstenene i byens historie. Udstillingen ”Hirtshals Ved Havet” fortæller bl.a. om fiskeriet, havnebyggeri, livet på havnen, strandinger og redninger. Selve museumsbygningen er opført i 1880 af kampesten, og har også dannet rammerne om en fiskerfamilies liv i byen.

 

Vestsverige og Sydnorge var vigtige handelsområder for datidens fiskerfamilier, hvor der udover fisk også blev handlet redskaber og fisketeknikker. Hirtshals museum giver et levende og spændende indtryk af havets betydning for byen gennem tiden.

Miks din egen ”eliksir”

Hirtshals Museum kan ikke besøges uden at Hirtshals’ ”eliksir” udforskes. Der er BJESK på programmet! Velegnede planter, krydderurter og bær til krydring af bjesk er udstillet på museet. Tag en flaske (uåbnet) klar snaps med på museet og få den vekslet til din helt egen Hirtshals Bjesk af lokale urter og planter. Måske den perfekte bjesk til fiskeretter og en sildemad?    

Entré (inkl. evt. bjesk): Voksne 40 kr. Børn under 18 år: gratis