Historiske bygninger i Toppen af Danmark

Foto: Toppen af Danmark

Få kunst- og kulturoplevelser på de mange historiske museer i området, hvor historien fortælles på levende vis. På slotte, herregårde og i kirker møder du store personligheder fra historien, eller i det mindste ser du de mærker de har efterladt i historien.

Hvad vil du se?

Kirker i Toppen af Danmark

Imponerende ligger de der i al deres pragt og fortæller stadig historien om en svunden tid. I Toppen af Danmark ligger der på næsten hver bakketop en kirke med sin egen historie.

Slotte i Toppen af Danmark

I Toppen af Danmark er hele 2 slotte åbne for publikumsbesøg. De smukke og prægtige bygningsværker med spændende bygningsdetaljer er arkitektoniske pe...

Klostre i Toppen af Danmark

Mangler

Herregårde i Toppen af Danmark

Toppen af Danmarks herregårde er steder som rummer en fantastisk historie. Idag har vi mulighed for at komme tæt på nogle af dem og selv mærke histori...

Historiske museer i Toppen af Danmark

Kom tæt på egnens personligheder på historiske museer: Stygge Krumpen, Tordenskiold, Michael og Anna Ancher, P.S Krøyer, Holger Drachmann, Adda Ravnki...

Hærvejen i Toppen af Danmark

Start i Nordjylland og fortsæt hele vejen gennem Jylland. Overnat på de hyggelige små herberge og shelters undervejs eller besøg vandrerhjem og campingpladser. Få spændende oplevelser med et historisk pust og nyd de mange dejlige naturoplevelser i skov og på strand.

Den Gode Historie

Oplevelser får større dybde, når der står mennesker bag. Når historien bliver fortalt af lokale ildsjæle, og især når du får mulighed for selv at engagere dig og blive en del af oplevelsen.

Stygge Krumpens tid og ånd

Biskoppen Stygge Krumpen var en stor personlighed i middelalderen, der betød meget for både den økonomiske udvikling og tidens kunst og kultur.