Kongestien

Foto: Turisthus Nord
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Vrangbækvej 115

9900 Frederikshavn

Kontakt

Bangsbo-området i det sydlige Frederikshavn er et yndet udflugtsmål for såvel turister som lokale borgere. Gennem årerne har de rekreative stier i Dyrehaven og Dronningestien over Pikkerbakken taget borgerne med på tur og vist de smukke sider af Bangsbo-området.

Bangsbo-området rummer dog flere perler, som oftest kun kommer de stedkendte borgere til glæde. Med den rekreative Kongestien, er det ambitionen at tage gæster og turister i hånden og vise nye sider af Bangsbo-området: Vandværksskoven, Cloostårnet, Jernaldergravpladsen i Donbækfredningen samt Bangsbo Ådal.

Kongestien udgår fra Bangsbo Hovedgård og går gennem Bangsbo Dyrehave. Her følger stien Bangsbo Å et stykke, for så at krydse den og gå mod Donbæk-gravpladsen. Her kan man se sporene fra jernalderen, i form af 62 gravhøje. Borgbjerg og Kongehøj er sammen den største gravhøj i området. Fra Kongehøj, som også har lagt navn til den nye sti, kan man nyde udsigten og den skønne natur. Stien fortsætter mod Vandværkssøen mod nord. Fra vandværkssøen går stien mod vest, gennem Vandværksskoven og op mod Cloostårnet. Herfra kan man følge stien ad Donbækvej tilbage mod Bangsbo Hovedgård. Ruten er markeret hele vejen rundt med sorte pæle og med grønne visningspile (se også illustration). 

Et nyt spang er med til at sikre tørre fødder på vandringen ad Kongestien.

Følglinket til et kort over området med stien.Kort over området med stien, kan hentes på Frederikshavn Turistbureau.

Adresse

Vrangbækvej 115

9900 Frederikshavn

Relaterede produkter

Opdateret af:
Turisthus Nord