Keramik-DortheHansen

Kunsten i Toppen af Danmark

Foto: Toppen af Danmark

Toppen af Danmark har en lang tradition for at tiltrække malere, billedhuggere og forskellige kunsthåndværkere, der arbejder med vidt forskellige materialer og udtryk.

Gennem generationer har det specielle lys på Toppen af Danmark tiltrukket et utal af kunstnere. Det er derfor muligt at opleve kunsthåndværkets mange facetter.

Se kunsthåndværk i hele Toppen af Danmark

For mange år siden blev kunstnerne inspireret af Skagens specielle lys, og også i dag er lyset i Toppen af Danmark noget specielt for kunstnere og kunsthåndværkere. Toppen af Danmark er kendt for sin mangfoldighed af kunsthåndværkere, der arbejder med mange forskellige materialer og udtryksformer som rav, keramik og glas. Besøg en af kunsthåndværkerne og hils på. Her kan du ofte komme til at tale med kunstneren selv om kunst og inspiration.

Keramik i Toppen af Danmark

Hos keramikerne i Toppen af Danmark er det muligt at følge keramikerens arbejde, hvor den rå lerklump forvandles til et unikt keramisk kunsthåndværk, hvor hver enkel keramiker har hvert sit formsprog og farvevalg.

Glaskunst i Toppen af Danmark

Mærk varmen fra de glohede ovne og se med egne øjne, hvordan glaskunstneren får liv i den rødglødende glasklump, der i arbejdsprocessen ender med at blive et stykke unikt glaskunstværk.

Gallerier i Toppen af Danmark

Se og oplev kunstnerens atelier eller værksted og se hvordan kunsten bliver skabt fra idé til det endelige resultat. I Toppen af Danmark er der er rig mulighed for at få et unikt minde med sig hjem fra et af de utallige gallerier.

Kunstmuseer i Toppen af Danmark

Tag på opdagelse i kunstens verden på de mange kunstmuseer i Toppen af Danmark og lev dig ind i kunsternes forunderlige univers.

Find rav i Toppen af Danmark

Det er en helt speciel oplevelse at gå i brændingen og lede efter rav – og især at være så heldig at finde et stykke rav. Det over 30-50 millioner år gammelt rav har altid fascineret mennesker gennem tiden – betager os stadig.

Mød en af de mange kunsthåndværkere i Toppen af Danmark, når du besøger de små værksteder eller gallerier. En helt unik oplevelse.