Kystmuseet Skagen

Foto: Turisthus Nord
Attraktioner
Museer
Kystmuseet i Skagen er et kombineret frilands- og udstillingsmuseum med specialsamlinger om fiskeri, redningsvæsen og søfart.
Adresse

P.K. Nielsens Vej 8-10

9990 Skagen

Kontakt

E-mail:info@kystmuseet.dk

Telefon:98444760

I overensstemmelse med statens anvisninger og påbud lukker Nordjyllands Kystmuseum fra og med 12/3 til og med 29/3 2020. Hvis omstændighederne kræver det, fortsættes lukningen uden yderligere varsel. Lukningen omfatter adgang til museets udstillinger og arkiver, alle arrangementer på museet, arrangementer som museet står bag, museets deltagelse i arrangementer arrangeret af andre, samt museets administration.

Udstillingerne fører gæsten tilbage gennem flere kapitler af Skagens lange og spændende historie.

Oplev et fattigt fiskerhjem og kom tæt på de modige redningsmænds medaljer og den imponerende redningsbåd.

I sommerperioden tilbydes busture med Bedford bussen

I museets "gør det selv hus" kan du binde vod og lave din egen kutter. Kigge med eller selv prøve de gamle håndværk. Farvelægge "Sørine af Skagen" en påklædningsdukke og meget andet.

I sommerperioden vil der være frivillige hjælpere til at vise og fortælle om, hvordan man arbejdede med de gamle håndværk.

Rudolfs smedje - den gamle skibssmedje på Vesterbyvej er opført i 1840´erne. Museet erhvervede smedjen i 1987. Efter omfattende restaurering fungerer den nu med originalt inventar som arbejdende værksted i sommermånederne.

Museumskutteren "Hansa" er en snurrevodskutter. Den blev bygget i 1924 på Brdr. Nippers skibsbyggeri i Skagen. Da kutteren i 1990 var truet af ophugning, tog museet initiativ til en redningsaktion. "Hansa" blev overtaget af museet og kan beses i Skagen Havn.

Påske, pinse og andre helligdage: Åbent kl. 11.00-16.00, undtagen 2. påskedag (22.4.19) og 2. pinsedag (10.6.19) hvor der er lukket !

Billet til museet kan anvendes i 7 dage og gælder også på Kystmuseet i Sæby, Bangsbo og Fortet.

 

Adresse

P.K. Nielsens Vej 8-10

9990 Skagen

Facilities

God adgang

Fiskeri

Aktivitetsmuligheder for børn

Historisk museum

Håndværk

Museumsbutik/Kiosk

Egnsmuseum

Kulturhistorie

Frilandsmuseum

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Egnssamling

Industri

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Turisthus Nord