Toppen af Danmark
Hundeskov

Hundeskove i Toppen af Danmark

For mange familier er den bedste ferie en ferie, hvor familiens hund også er med. Hunden har naturligvis andre krav og ønsker til en god ferie, end dens mennesker, men det behøver ikke være noget problem. Det kræver højst lidt planlægning inden afrejse.

Danskernes interesse for hunde er stor, og der er gode chancer for at falde i snak med andre hundeejere. De mest udbredte hunderacer i Danmark er schæferhund, labrador og golden retriever.

Hundeskove i Toppen af Danmark

Det er muligt at tage hund med i de offentlige transportmidler, og ved de fleste forretninger findes der en krog til hundeparkering, mens man handler.

Naturen rummer mange gode oplevelser for både to- og firbenede. Hunden vil elske en tur i skoven eller klitplantagen, men husk at den skal være i snor, så den ikke stresser dyrelivet i skoven eller husdyrene på marken. I Toppen af Danmark findes over 16 hundeskove, som er indhegnede. Du kan se en oversigt over skovene på kortet herunder, og læse mere om hver skov ved at klikke på markeringen.

Love og regler for hunde

Hvis du rejser ind i Danmark med hund, er der nogle lovregler, der skal følges. Det gælder krav til vaccinationer, selskabsdyr-pas og ID-mærkning. Visse hunderacer er forbudt i Danmark, bl.a. pitbull terrier, amerikansk staffordshire terrier og amerikansk bulldog. Du finder de gældende regler på

foedevarestyrelsen.dk

De fleste campingpladser, hoteller og mange feriehuse byder hunde velkommen.

Vær opmærskom på at det ikke er alle strande, hvor hunde må bade i havet. Strande med Det Blå Badevandsflag, giver ikke lov til hundebadning, men på strandene med det Hvide Badevandsflag må de gerne.

Læs mere om strande med badevandsflag