Peter Nansen Scherfig Udstilling

Foto: VisitNordvestkysten, Hirtshals
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Oddenvej 31

9800 Hjørring

På Victor Petersens Willumsen-samling på Herregården Odden kan man i løbet af sommeren opleve særudstillingen Afskygninger af Peter Nansen Scherfig samt den store samling af værker af J.F. Willumsen.

Peter Nansen Scherfig har skabt en række værker der går i dialog med Willumsens værker, blandt andet Efter Stormen, Frugtbarhed og Studinen. Her arbejder han blandt andet med skygger på gulv og loft klippet i stofdug og skind. Peter Nansen Scherfig folder et skyggelandskab ud som betragteren bliver en del af og som åbner forståelsen for J.F. Willumsens og Scherfigs værker samt den tid værkerne er skabt i. Der er i denne udstilling tale om en stedsspecifik oplevelse men også en samtidig forståelse af værkernes væsen og stedets unikke muligheder.

Den permanente Willumsen-samlingen rummer omkring 1400 tegninger, skulpture, malerier etc. af den danske kunstner J. F. Willumsen. Her kan man bland andet se omkring 40 forstudier til det folkekære værk Sol og Ungdom (også kaldet Badende Børn) og få indblik i den kunstneriske proses omkring Bjergbestigersken.

Odden er Danmarks nordligste herregård. Oprindelig lå den på en banke som på en odde, omgivet af voldgrave, vandløb og en sø.

Åbent alle dage 10-17

 

Adresse

Oddenvej 31

9800 Hjørring

Åbningstider

01 Jul 20 / 01 Nov 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

10:00 - 17:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Hirtshals