Toppen af Danmark
Den Gode Historie

Den Gode Historie

Oplevelser får større dybde, når der står mennesker bag. Når historien bliver fortalt af lokale ildsjæle, og især når du får mulighed for selv at engagere dig og blive en del af oplevelsen.

Gode historier levende fortalt

I Toppen af Danmark har vi gjort levende historiefortælling til en særlig disciplin, som vi bliver stadig bedre til. Nye historiefortællere kommer til hvert år, og i år kan vi præsentere endnu flere arrangementer med gode fortællinger – en del af dem også på engelsk eller tysk.

De gode historier handler bl.a. om helte og skurke som fx redningsmændene i Skagen og den berømte bisp på Børglum, Stygge Krumpen. Og de handler om hverdagsliv nu og i fortiden. Besøg husmandsfamilien anno 1915 på Husmandsstedet i Mosbjerg, som er beboet i sommerperioden, eller tag med på en guidet byvandring i Sæby og hør om byens historie fra klosterby i middelalderen til kurby og samlingspunkt for danske digtere i slutningen af 1800-tallet.

Knap 1700 arrangementer med gode fortællinger er der at vælge mellem i løbet af året. Nogle er for børn, andre er for voksne. Nogle er for hele familien, andre er specielt målrettet entusiaster. De fleste er vendelboernes egne arrangementer, men gæster er hjerteligt velkomne.