Skagen Odde Naturcenter

Foto: Turisthus Nord
Attraktioner
Museer
Skagen Odde Naturcenter er smukt beliggende på grænsen til naturområdet nord for Skagen.
Adresse

Bøjlevejen 66

9990 Skagen

Kontakt

E-mail:info@skagen-natur.dk

Telefon:96790606

Centerets naturudstilling fortæller om oddedannelsen og de særlige træk der gør Skagens natur helt unik.

Der er daglige aktiviteter med naturvejlederen for både børn og voksne.

Desuden skiftende udstillinger inden for kunst og design og mulighed for at købe kunst med hjem.

Bygningen er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Jørn Utzon, hvis arbejde centeret også huser en udstilling omkring.

Daglige aktiviteter:

Mandag-fredag kl. 11.00 & lørdag-søndag kl. 12.00:

Naturen netop nu. Naturvejlederen går en tur på heden med start fra centeret. Turen slutter samme sted.

Kl. 14.00: Tårnets hemmeligheder. Naturvejlederen fortæller i udkigstårnet.

NYT NYT NYT 2019

Skagen Odde Naturcenter tilbyder sommeren 2019 deres gæster en unik mulighed for, at holde en sprællevende ugle eller slanger.

I hele Juli måned, samt første uge i August, har centerets naturafdeling den tamme dværghornugle, Hans, på besøg, venligst udlånt fra UgleRiget. Dværghornuglen Hans nyder at blive nusset af sine venner og byder alle velkommen i naturcenterets naturafdeling alle dage fra kl. 14.00 til 16.00 i ovennævnte periode.

Og foruden de vilde hugorme, som er udstillet på naturcenteret hver sommer, har gæsterne denne juli desuden mulighed for, at komme helt tæt på to andre fascinerende slange arter.  Nemlig to fine eksemplarer af kornsnogen, der er i familie med den danske snog, samt et smukt eksemplar af en regnbue boa, hvis farve kan changere i flere nuancer.

Særudstillinger 2019:

Hele 2019: Plesner & Bindesbøll – to arkitekter i Skagen. Udstillingen er en lokalhistorisk udstilling om Ulrik Plesner og Thorvald Bindesbøll indflydelse på Skagens arkitektur, og er et samarbejde mellem Foreningen Onsdagsskolen og Lokalhistorisk Arkiv Skagen, Kystmuseet.

Skagens arkitektur er unik og særegen. Fra tidlige tiders kamp mod vinden, vandet og sandet, til de store arkitekters indtog og særligt Ulrik Plesners vidtfavnende æstetiske tilstedeværelse, har arkitekturen tiltrukket turister, skabt heftige debatter og er i sidste ende manifestationen af byens liv og udvikling.

Hans Nielsen fra Lokalhistorisk Arkiv Skagen, Kystmuseet, har samlet dokumentarisk fotomateriale af Plesner og Bindesbølls lokale bygningsværker, som har ændret sig markant – både nybyg, tilbyg og ombyg. De samme bygninger er blevet fotograferet i år, så der nu foreligger et mindre fotografisk arkiv af den arkitektoniske udvikling i Skagen før og nu.

Som introduktion til udstillingen har Emil Bandholm Hansen filmet Skagen fra oven, og bygningerne med sin drone. Han har forsøgt at give et samlet billede af arkitekturen som den er nu, og har skabt et samlet overblik over den by og arkitektur, vi alle kender.

14. juli til 18. oktober: Per Arnoldi - "Huse, Hav og himmel" - nye malerier og skulpturer.

Adresse

Bøjlevejen 66

9990 Skagen

Facilities

Billedkunst

Aktiv deltagelse mulig

Naturvidenskabligt museum

Design

Aktivitetsmuligheder for børn

Geologi

Museumsbutik/Kiosk

Parkeringsplads for busser

Sidst opdateret af
Turisthus Nord