Bag om NORSKOV

Hele byen har bakket op om projektet fra første færd, og rigtig mange frederikshavnere har deltaget som statister.

Her kan du læse nogle af de sjove historier, fra personer der har været med under optagelserne.

På premieredagen hvor første afsnit af Norskov blev vist på storskærm på Paradiskajen i Frederikshavn, fik byen og de utalllige statister mange flotte ord med på vejen, af både skuespillere og holdet bag produktionen.

Del denne side

Hanne Møller Pedersen - statist i Norskov

Hanne Møller Pedersen

Jeg har deltaget som 'sponsor-dame' i ishockeyklubben i tøj der skulle passe til marts, (en noget varm og vinterlig påklædning i juni), og jeg skulle bl.a. ankomme til reception i VIP-loungen før en kamp.

 

Jeg og en anden statist skulle ankomme som par, og starte med at vente på den udvendige trappe (i blæst og, efterhånden, silende regn), hvorefter vi, på et signal, veloplagte til hygge og ishockeykamp, skulle ankomme og hilse på bl.a. hovedpersonerne. 

 

Vi var virkelig meget veloplagte, men det skal indrømmes, at der var isnende koldt og vådt ude på trappen, så de sidste 4-5 af i alt 14 gange, var lysten til at gå ud i blæsten og regnen på trappen ikke voldsom, (men jeg var overlykkelig for, at optagelserne ikke skulle passe til højsommer).

 

Til gengæld var det nemt at spille veloplagt, hver gang vi fik lov at komme ind i varmen!
Nikoline Bregnhøk

Nikoline Bregnhøk

Jeg har været med et utal af gange, bl.a. som diskoteksgæst og ishockeyfan og har brugt ca. 52 timer i alt på optagelser.

 

Det bedste ved at være med, er fællesskabet på sættet, og den oplevelse det er, at medvirke i en serie der optages i ens hjemby.

 

Det har været en god oplevelse, at der altid blev tage så godt imod en, og at der hele tiden var kaffe og te klar.

 

Den sjoveste oplevelse var, da jeg skulle være en ichockeyfan der holdt rygepause. Jeg fik nok røget 14 cigaretter inden optagelsen blev godkendt, så jeg var helt 'nikotin skæv'.
 
Der gik da også lige et par timer, før jeg tog den næste cigaret.
Hans og Inge Christensen - statister i Norskov

Hans og Inga Christensen

Hans og Inga Christensen fortæller, at de var kendt som ’Optimisterne’, hvor de spillede og sang på byens ældrecentre igennem 16 år.
 
De har begge være med både i Søndergade, på is-stadion og så er Hans også ’kendt’ som Rene’s far.
 
Hans, der er 84 år, blev også spurgt om han ville spille en 100 årig, der skulle have besøg af borgmesteren.
 
Han svar var, at han jo lige har fået nye tænder for kr. 20.000,-, så hvis han tog de 10.000 ud, så kunne han snildt gå som en 100 årig. Han er dog ikke helt sikker på, om de scene kommer med.
 
De udtaler samstemmende, at det har været rigtig sjovt at være med, og de glæder sig til at se sig selv.
Julie Fauerbye - runner på Norskov

Julie Fauerbye

Jeg har arbejdet i produktionen på Norskov som runner, altså en der sørger for, at alle har det de skal bruge, og får transporteret skuespillere frem og tilbage.

 

Jeg har været med lige fra starten da vi begyndte at filme, så det har været min hverdag de sidste 7 måneder.

 

Det har været rigtig sjovt og en kæmpe oplevelse at være til sådan et projekt. Man bliver én stor familie, og alle der har været med er nogle helt fantastiske mennesker, som jeg aldrig vil glemme.

 

Jeg har mange dejlige minder og oplevelser fra Norskov, især de gange vi har filmet ude i ishockeyhallen hvor der også har været rigtig kamp.Vi fik lov til at filme til serien i pauserne, det var fantastisk med så stort et publikum og en stemning helt i top.

 

Også bare skuespillerne som laver sjov, danser rundt og pjatter inden de skal på, der er så godt humør - det har bare været en fornøjelse at have været med til.
Udlånt af Brian Studsgaard

Brian Studsgaard

Jeg blev kontaktet af rekvisitør Rasmus Koch fra SF-film, han havde til opgave at skaffe bl.a. de biler der skulle bruges i serien, og havde brug for min hjælp.

 

Det første på listen var Bondens bil, hvor ønsket var firehjulstrækker mørk evt. Pick-Up Ford F250 - den kunne jeg ikke skaffe.
 
Jeg har dog selv en mørkegrå Ford F350 - hvis den kunne bruges? Det kunne den!

 

SF-film fik lov til at sætte reklamer for Bondens entreprenør forretning på bilen, i hele filmperioden fra januar '15 til august '15 (så jeg har fået mange spørgsmål, om jeg nu havde startet en ny forretning).

 

Nogle fra produktionen var også flere gange med nede og se bilerne i 'American Cars Frederikshavns' garage. Det inspirerede til, at nogle af bilerne derfra også bliver brugt til optagelser ved Iscenter Nord.