Stygge Krumpen - foldere

På tur med Stygge Krumpen

Tag på tur med din smartphone og oplev de mange spændende steder fra middelalderen, hvor Stygge Krumpen har levet. Hør historierne om ham og tiden omkring ham. Se flere steder, der har været kulisser til TV2s julekalender "Ludvig og Julemanden" fra 2011.

Ruter med QR-koder

Kom på tur med Stygge Krumpen i Lysets Land og få de mange spændende og sjove historier om Stygge Krumpen og tiden. Der er både lavet en rute for voksne med fokus på kunst og kirker og en sjov rute for børn med besøg på nogle af de steder, hvor TV2s julekalender fra 2011 "Ludvig og Julemanden" er optaget.

Hvordan gør jeg?

Skan QR-koden med din smartphone og tag beskrivelsen af de mange steder på ruten med på din mobil. Download kortet og du kan se, hvor stederne på ruten ligger i Lysets Land. Så er det bare at sætte sig i bilen og bestemme, hvilket sted du vil besøge først.

Eller hent kortet på det lokale turistbureau. Her er kortet en del af en folder med små beskrivelser af hvert sted og en QR-kode til hver sted på ruten. På den måde kan du køre ruten uden at bruge en smartphone - eller bruge din smartphone for at få mere information. Det er op til dig.

Rute for børn: På tur med Stygge Krumpen

På denne tur for børn og barnlige sjæle kan du få den ægte historie om Stygge Krumpen, spøgelset i TV2s julekalender, som i middelalderen var biskop på Børglum Kloster. Læs f.eks. røverhistorierne om præsten, der tissede i kilden, og Den Onde Ridder Pølse. Besøg stederne, hvor TV2s julekalender "Ludvig og Julemanden" er optaget. Besøg f.eks. Børglum Kloster - hvor du samtidig også kan se Julemandens Værksted eller Den Gamle Smedje.

De forskellige steder på ruten skal ikke besøges i en bestemt rækkefølge for at få fuldt udbytte af historierne. Det er derfor en sjov oplevelse, når du har tid og lyst.

Se folderen

Rute for voksne: Stygge Krumpen og kunsten

Kom på en spændende rute for kunst- og historieinteressede, der giver et indblik i Lysets Land på Stygge Krumpens tid. Trods de urolige tider blev mange af de vendsysselske kirker udsmykket med flot kirkekunst i middelalderen. Noget på foranledning af Stygge Krumpen. På ruten kan du se noget af den kirkekunst fra den spændende og urolige tid i vores historie.

Som med børneruten skal de forskellige punkter på ruten ikke nødvendigvis besøges i en bestemt rækkefølge. Du planlægger selv din personlige rute.

Se folderen

God fornøjelse!

Del denne side

På tur med Stygge Krumpen for børn

Tag på tur med Stygge Krumpen og se nogle af stederne fra julekalenderen på TV2 "Ludvig og Julemanden".

Se folderen

Stygge Krumpen og kunsten

Kom på tur i Toppen af Danmark med Stygge Krumpens øjne og oplev kunst og kultur fra middelalderen.

Se folderen

Sandt eller falsk?

Der fortælles mange historier om Stygge Krumpen i Toppen af Danmark. Nogle er sande, men flere er myter, der er opstået senere - efter Stygge Krumpens død.

Læs myterne

Oplev helligkilderne

Helligkilder og kirker spillede en stor rolle i middelalderens Toppen af Danmark. Følg en af de to ruter i folderen om helligkilder, skan QR koderne og se helligkilderne og de skønne omgivelser omkring dem.

På tur med helligkilderne

Stygge Krumpen dagene

Kom til Stygge Krumpen dage i Hjørring d. 13.-16. september 2013 og kom i middelalderstemning. Oplev Stygge Krumpen spillene i gaderne, kom til middelaldermarked og ølfestival.

Mere om Stygge Krumpen dagene

Bo godt i Toppen af Danmark

Find det helt rette overnatningssted for dig i din ferie.