Øl fra Skagen Bryghus

Bryggerier i Toppen af Danmark

I Toppen af Danmark brygges der øl på de små bryggerier, der inden for de seneste år er skudt op og har genoptaget det gamle håndværk med at brygge specialøl af høj kvalitet, hver med deres specielle særpræg og atmosfære. At besøge et bryggeri er samtidig en kulturel oplevelse, hvor øl, mad og en rundvisning på ølbryggeriet kan kombineres.

Mikrobryggerierne i Toppen af Danmark

På bryggerierne i Toppen af Danmark produceres håndbrygget øl. Mikrobryggerierne sætter fokus på både smag og oplevelse ved at give øllet både den personlige behandling og tid til at modnes. Der kræses for råvarerne og brygges øl, der både i smag og duft er ganske anderledes end de traditionelle danske pilsnere. Udbuddet og mangfoldigheden i smagsvarianterne af ale, weissbier samt de klassiske ølsorter, som stout og pilsner er utallige. Ligesom variationer af sæsonøl som jule- og påskebryg også hører til udvalget op til disse højtider.

Øloplevelser - få en rundvisning

På bestemte ugedage er der mulighed for at komme med på en rundvisning på bryggerierne og høre mere om ølbrygningen, de forskellige øl og måske endda få en smagsprøve på en eller flere typer. Prisen for rundvisningen og flere oplysninger om, hvornår rundvisningerne foregår, fremgår af bryghusenes hjemmeside.

Spis godt på bryghuset

På bryggeriet har du også mulighed for at spise et måltid mad i de hyggelige omgivelser. Nogle bryggerier er bryggeriværtshuse og serverer lette anretninger til frokost og lukker køkkenet kl. 18, mens andre er kombinerede mikrobryggerier og spisesteder, der også holder åbent om aftenen og hvor lækker mad og øl går op i en højere enhed.

Del denne side

Tag en lokalbrygget øl med hjem til frokosten...

Er du faldet for en specialøl fra et lokalt bryghus og vil du gerne købe et lille lager med hjem af favoritterne, sælger flere bryggerier også deres bryg i flere specialbutikker og supermarkeder.

Besøg et bryggeri

På nogle bryggerier i Toppen af Danmark kan du komme på spændende rundvisninger og høre om bryggeriernes og ølbrygningens historie. Se hvordan en øl kommer til verden og naturligvis ender det ofte med en prøvesmagning på deres egen hjemmebryggede øl.

- Skagen Bryghus

- Bryghuset Vendia i Hjørring

- Løkken Bryghus

- Frederikshavn Bryghus

Overnatning i Toppen af Danmark

Bo godt i Toppen af Danmark

Find det helt rette overnatningssted for dig i din ferie.