Grav dine egne sandorm

Det er lettest at grave sine egne sandorm ved de lavvandede områder på østkysten. Det eneste, du behøver er en havegreb eller et stampebræt – og at tjekke dmi.dk for, hvornår næste lavvande indtræffer.

Vælg et lavvandet sted med sandbund. Hvis havbunden er helt eller delvis tørlagt ved ebbe, er det lettest at grave med greb. Sandormens huller findes let, fordi der ligger en lille tue af ”sand-pølser” over hullet. Er der lidt dybere vand – til knæet eller midt på låret – kan du stampe sandormene. Du skal bruge et bræt på ca. 1 meter med en snor i den ene ende. Brættet trædes ned over sandorme- tuerne, hvorefter du med fod og snor stamper fire-fem gange på havbunden. Det får sandormene til at flygte op af deres huller, hvor du så snupper dem med et lille net eller en køkken-si. Se mere på Youtube. Søg på Sandorm. De bedste steder at grave eller pumpe sandorm er syd for Strandby Havn, nord for Frederikshavn Havn, og syd for Voerså Havn. På vestkysten er det svært at grave sandorm, men både her og på østkysten kan du ofte købe dem i fiskegrejsbutikkerne. Kontakt det lokale turistbureau for anvisning til salgssteder.

Del denne side

børn der fisker

Find fiskefarvande

Se kort over fiskesteder.

Havfiskeri

Oplevelser med fisk i Toppen af Danmark

Fisk er en naturlig del af ferien i Toppen af Danmark. Her finder du fortrinligt fiskevand – både hav og ferskvand. Her er fiskeriet et hovederhverv. Og her er der ofte fisk på menuen.