Løkken Strand

Løkken strand er unik. Her kan du nyde stemningen og atmosfæren fra fiskerbådene, molen og de hvide badehuse.

Skøn badeferie

At tage på stranden, når man holder ferie ved Vesterhavet er et must! Oplev en af Nordeuropas dejligste, kilometerlange og børnevenlige badestrande, som er dækket med fint sand og smukt rent vand. Løkken Strand har kvalifikiationen "udmærket", som er markeret med Badevandsflaget. Det betyder at kommunen analyserer vandkvaliteten, vedligeholder faciliteterne og rengør toiletterne så stranden altid er i tip top form, når du kommer på besøg! Ved kysten vil man finde brede vidder, som menneskets bedste ven - hunden - vil have glæde af. Hunde er hjertens velkommen på Løkken Strand, men hundeejere skal have hundene i snor jf. hundeloven fra april til september.

God badeferie med TrygFonden

På Løkken Strand er der et bemandet livreddertårn af professionelle kystlivreddere, hver dag fra kl. 11 til kl. 19 i ugerne 26-33. Du finder tårnet mellem nedkørslen, Ny Strandvej og Løkken Mole. Ønsker man mere information, kan man læse mere på TrygFondens hjemmeside. På Løkken Turistbureau kan du også få mere information og gode bade-råd fra TrygFonden.

Bilfri, børnevenlig og hundevenlig

Vil man være sikker på, at man ikke bliver skældt ud på sin sommerferie af de lokale fiskere, vil det være en god ide at undgå, at køre ned på de bilfrizoner. Strækningen fra Løkken Mole / Sdr. Strandvej og op nord på mod Ndr. Strandvej er nemlig bilfri. Denne del af stranden er oplagt til børnefamilier, hvor man ikke skal tænke over trafikken af biler. Måger er dog en hel anden sag! Det er også på denne strækning den tradtionsrige sandkonkurrence for børn, bliver afholdt hver sommer. Selve kørslen går problemfrit, hvor alle tager de nødvendige forholdsregler. Fra Ny Strandvej kan man i de fleste tilfælde køre helt ned til Rødhus!

Den Hvide By

I sommerhalvåret står de mange hvide badehuse på stranden og lyser op, som måneskær fra himlen. På grund af antallet og den hvide farve kaldes de for "Den Hvide By".  De danner rammen om den skønne badeferier for alle, på mange måder. Badehusene er et levn fra turismens rødder, og findes i mange variationer, former og farver i hele verden, og giver et billede af europærerens badeferie. I Løkken er badehusene hvide, og må i følge reglerne ikke have andre farver. Badehusene var i begyndelsen ejet af Løkken Badehotel, hvor deres gæster benyttede dem, som omklædningsrum. I dag er de privatejet og det er ejerne selv, som står for vedligeholdelse. Traditionelt går badehuset i arv, men man har også muligheden for at købe sig et, ved at skrive sig på en venteliste.

Bunker fra 2. verdenskrig

Går, cykler eller kører du mod nordlangs stranden, møder du et levn fra 2. Verdenskrig. Mange bunkere er her kommet til syne, efterhånden som havet har taget af klitten. I dag bruges bunkerne som gode læsteder på dage, hvor vestenvinden byder op til flyvesand. Det er også muligt at klatre på og i de gamle bunkers. Dette skal dog gøres med forsigtighed, da der kan være skarpe kanter og rustent jern, der stikker ud. Vil du vide mere om bunkerne på vestkysten kan du med fordel komme på guidet tur og blive klogere på disse grå "pukler" langs starnden. Find datoerne for disse guidede ture i begivenhedskalenderen eller kontakt Løkken Turistbureau for mere information. Du kan også downloade eller hente bunkerbrochuren på Løkken Turistbureau, som fortæller historien bag dem og guider dig til de forskellelige områder i Toppen af Danmark

Del denne side

Strandvejret

Her kan du finde strandvejret og badevandstemperaturen på Løkken Strand.