Ridning i Toppen af Danmark

En rideferie i Toppen af Danmark er masser af frisk luft, unikke naturoplevelser og hygge for hele familien. Toppen af Danmark byder på mange gode muligheder for ridning i din ferie; på stranden, på veje og stier i klitplantagen og på offentlige veje. Som en hel rideferie eller en enkelt dags oplevelser i din ferie.

Ridning - en ferie på hesteryg

Med de mange tilbud om ridning er Toppen af Danmark et oplagt sted at holde rideferie eller at ud på ridetur. Du kan have din egen hest med eller leje en hest og udstyr i nogle timer. Eller du kan vælge at tage på halvdags-, heldags- eller flerdagsudflugter med guide. For de mindre børn er der mange steder ponyridning med mulighed for trækture på hesteryg.

Turridning

Ønsker du at holde en rideferie på hesteryg, tilbyder en række ridecentre og -skoler i Toppen af Danmark ridning i form af f.eks.

  • rideundervisning
  • kortere og længere rideture
  • heldags- eller flerdagsture - også med overnatninger i naturen eller på høhoteller
  • rideferie med indkvartering

Rideruten til en rideferie

På riderute.dk kan du læse om det 175 km sammenhængende system af rideruter, der er under etablering i Toppen af Danmarks område. Her er et kort over de mange indviede strækninger til ridning og med en oversigt over nærliggende høhoteller.

Rideruten går ad afmærkede stier gennem noget af Toppen af Danmarks flotteste natur - oplevet på hesteryg. Du kan ride ad skovveje og trampede hegn, langs levende hegn og skel, i udkanten af marker og skove - væk fra alfarvej, hvor man kan nyde stilheden og roen. I forbindelse med rideruten.dk er der folde langs vejen, hvor heste kan slappe af.

Se på riderute.dk

Del denne side

Hesteudlejere i Toppen af Danmark

I Toppen af Danmark kan du flere steder finde hesteudlejere, hvor du kan leje en hest på timebasis eller tage med på en guidet tur på hesteryg.

Find hesteudlejere i Toppen af Danmark

Ridning i Danmark

Der er masser af muligheder for en dejlig rideferie i Danmark - så længe du overholder takt og tone for færdsel på hesteryg. Du kan finde foldere med oversigtskort over hesteruter hos Naturstyrelsen, hvor du også kan læse om reglerne for ridning i naturen.

Mere om ridning i naturen

Horsemap holder dig på sporet

I app´en Horsemap er Rideruterne i Nordvendsyssel inddelt i strækninger af forskellig længde. Strækningerne er beskevet og vist på kort.

Læs mere om HorseMap

Aktiv i din ferie

Vandretur i Toppen af Danmark

Udforsk de mange vandrestier

Det er sjovt og spændende at opdage naturen på egen hånd.

Kom tæt på naturen til fods