Tak for et forrygende år

Julen står for døren og her på tærsklen til 2018, glæder jeg mig over endnu et år med godt samarbejde, masser af kreativitet og flotte resultater.
 
Turisthus Nord tæller ved årets udgang 318 medlemmer, og turistforeningen er den største af sin slags i Danmark. Vi arbejder hver dag for at sikre en stærk, lokalt forankret turistforening med erhvervets opbakning.
 
Jeg har i løbet af året haft stor glæde af erhvervets input og sparring på årets mange destinationscaféer i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle jer, der har været med her i 2017, og jeg glæder mig til flere gode møder og dialog på tværs i 2018.

Jeg er stolt over det engagement og værtskab jeg møder, hvor end jeg bevæger mig i toppen af Danmark. Dette indtryk blev også fagligt bekræftet i den seneste tilfredshedsanalyse fra Dansk Kyst- og Naturturisme. Her lå Skagen i top blandt 40 udvalgte kystferiedestinationer på parametrene: seværdigheder, oplevelser, spisesteder, turistinformation & overnatning. At vi leverer Danmarks bedste turistservice sikrer en uforglemmelig ferie for vores gæster, som gerne skulle være ambassadører for os, når de rejser hjem. Det er den absolut bedste markedsføring vi kan få! 
 
Moderne markedskommunikation har været ét af vores særlige indsatsområder i 2017. Her satte vi fuld damp på markedsføringskedlerne med facebook-annoncering, destinations- og produktvideoer, AdWords, instagram, Wikipedia, søgemaskineoptimering og meget mere. Flere end 25 millioner mennesker nåede vi ud til, og det giver et solidt afsæt for markedsføringen i 2018.

Herudover har vi haft et forrygende presseår med 33 pressebesøg fra ind- og udland, der blandt andet tæller: The Guardian, The Times, Scandinavian Traveller (SAS) og The New York Times. Herfra skal lyde en stor tak til alle samarbejdspartnere, der har bakket op om de mange pressebesøg. 
 
2017 var også året, hvor vi for første gang overgik 2 milliarder i turismeomsætning i Frederikshavn Kommune. Det giver blod på tanden i forhold til fortsat udvikling med henblik på at øge omsætningen i vores område. Med det for øje har Turisthus Nord valgt at indgå i en række udviklingsprojekter: Skagen Grå Fyr - Center for Trækfugle, Vækst i Det Nordjyske Campingerhverv, Big Data Nordjylland, Masterplan Sæby, Skagen som Særlig Kystferiedestination samt Nordjyske Møder. I alt har Turisthus Nord med partnere nu en projektportefølje på 7.2 millioner kroner frem mod 2020.

I erhvervsturismeafdelingen har der været stor efterspørgsel efter guidede ture i 2017, og der arbejdes systematisk på at tiltrække flere grupperejser og konferencer til vores område. Det går også godt i feriehusforretningen, der nu tæller 240 huse til udlejning og afdelingen kommer ud med den største omsætning i Turisthus Nords historie. Overskuddet herfra går ubeskåret til markedsføring af vores område, så vi kan tiltrække endnu flere gæster.
 
Julen nærmer sig, og jeg glæder mig til at julehygge med familien. Jeg går på juleferie lillejuleaften kl. 19.00 efter vores næstsidste lågeåbning i Skagens Levende Julekalender på Skagen Rådhus – hvor en helt særlig “ juleborgmester” gør sin entre. Herefter vil jeg glæde mig til at tage fat på et nyt spændende år, hvor et af højdepunkterne er fejringen af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.
 
Jeg håber også, at du vil finde tid til at nyde julen med familien, og jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde i 2018. Afslutningsvis vil jeg sende en stor tak til alle vores dygtige medarbejdere samt til bestyrelsen, der yder en stor indsats året rundt.
 
Med ønsket om en glædelig jul samt et godt nytår,

Turisthus Nord

René Zeeberg

Del denne side