Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring

Kunst for alle

Et statsanerkendt kunstmuseum, som er et af de få kunstmuseer, hvor man kan opleve en nær forbindelse mellem kunstens billeder og det karakterfulde landskab udenfor museets bygning.
Landskabskunst inspireret af den høje himmel, det vide udsyn med marker, lave forblæste læhegn og et sted ude i horisonten det altid nærværende Vesterhav.

Foruden malerier af blandt andre Svend Engelund, Johannes Hofmeister, Poul Winther, Poul Anker Bech m.fl. omfatter museets samlinger skulptur, grafik og kunsthåndværk. Erland Knudssøn Madsen og Kurt Tegtmeier tegner sig stærkt blandt de billedhuggere Vendsyssel Kunstmuseum samler på.

Der tilbydes også en bred vifte af aktiviteter for børn og unge, og i museets kreative værksted på 1. sal afholdes løbende workshops, og der er farveblyanter, tuscher og papir til fri afbenyttelse.

Vendsyssel Kunstmuseum
I sporet på kunsten

Landskabet har til alle tider inspireret kunstnere. Naturen, vejrliget og lyset udgør en uudtømmelig motivkreds. 'I sporet på kunsten' giver dig mulighed for at opleve Vendsyssel – både gennem malernes motiver og på egen hånd.

Snør vandrestøvlerne, fat vindjakken og bevæg dig ud i naturen. Oplev hvorfra kunstnerne har hentet deres inspiration. Studér selv landskabets linjer, farver og lys, og lad dig omslutte af naturoplevelsen.

'I sporet på kunsten' er udviklet af Vendsyssel Kunstmuseum i samarbejde med Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen og består af otte kunstspor: Poul Anker Bech-, Poul Ekelund, Svend Engelund-, Arne L. Hansen- og Johannes Hofmeister-sporet samt et Kirke-, et Skulptur- og et Kunstdetekivspor for hele familien.

Til hvert spor hører en folder med kort over sporets rute samt oplysninger om de enkelte kunstnere, deres værker og de forskellige lokaliteter. 

Sporene kan følges uafhængigt af hinanden, og du kan hoppe af og på ruterne, hvor du ønsker det. På sporene vil du møde skilte med supplerende information, ligesom du kan lytte til lydfortællinger undervejs, hvor kunstnernes forhold til naturen levendegøres.

Hent din 'I sporet på kunsten'-folder på Vendsyssel Kunstmuseum eller i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen.

'I sporet på kunsten' er muliggjort med støtte fra Nordea-fonden, Spar Nord Fonden og Augustinus Fonden.


Vendsyssel Kunstmuseum, P. Nørkjærs Plads 15, 9800 Hjørring, +45 98 92 41 33, info@vkm.dk, vkm.dk/i-sporet

Andre oplevelser i Toppen af Danmark