I Frederikshavn venter stærke historiske oplevelser

Krydret med mange muligheder for madoplevelser i absolut topklasse!

Frederikshavn er en historisk søfartsby med mange stolte maritime traditioner. Her slog Tordenskiold sine folder i 1700-tallet, og under flere af de store krige, har byen været et strategisk vigtigt knudepunkt. Når du besøger Frederikshavn finder du mange spændende historiske beviser, der alle er et besøg værd. Her er også en natur med mange muligheder for udendørs aktiviteter. Efter en travl dag med sjove og spændende aktiviteter skal du unde dig selv et lækkert måltid mad, på en af de mange topklasse restauranter, der findes her.

Gode oplevelser for alle aldre i Frederikshavn

I Frederikshavn finder du Arena Nord, der er regionalt spillested der sammen med Det Musiske Hus og Maskinrummet, tilbyder koncerter, musicals, events, up-coming bands, stand-up og meget mere. Det er også her du kan være din egen guide på en tur rundt til flere af byens spændene og hyggelige udskænkningssteder på en Frederikshavn Beerwalk.

 

Top 3 naturområder ved Frederikshavn

Lige udenfor for havnen ca. 7 kilometer ude i havet, finder du Hirsholmene, der er et beskyttet naturreservatet. Fra maj til september kan du godt blive snydt og tro, du er havnet sydpå, når du besøger Danmarks eneste Palmestrand. Hele året venter der naturoplevelser i det smukke Bangsbo område, hvor der er Botanisk Have, vandre- og cykelstier og en Dyrehave med råvildt. I Frederikshavn kan du nyde naturen hele året 

 

Top 3 kulturelle og historiske oplevelser i Frederikshavn

Byens vartegn - Krudttårnet, var oprindeligt bestemt til opbevaring af krudt og kugler, og det er nu et sommeråbnet museum med en fantastiske historie. Oppe på byens højeste bakke findes Bangsbo Fort, et fæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig, der nu er et spændende besøgscenter, med bunkere, kanoner og en fascinerende fortælling. Som den eneste by i Danmark, har Frederikshavn sin egen Poesipark, en samling af unikke værker der er spredt over hele byen - gå fra værk til værk og oplev hele byen. Oplevelser du husker længe!

 

Frederikshavn er det oplagte feriemål for alle

Frederikshavn er en stemningsfuld by i Nordjylland der ligger lige ud til Kattegat, og her er der meget at byde på i din ferie. Frederikshavn har en skøn natur, hvor især Bangsbo-området kan fremhæves, da der her er noget for alles smag. En af de største attraktioner i Frederikshavn er Pikkerbakken og udkigsposten, som er yderst populær blandt både turister og lokale. I sammenhæng med Pikkerbakken finder du Bangsbo Dyrepark, hvor der er mulighed for at observere de omkring 40 fritgående dådyr og kronhjorte. Bangsbo Dyrepark byder også på en yderst smuk vandretur langs de tre afmærkede stier.

Lige uden for Bangsbo Dyrepark finder du Bangsbo Botaniske Have. Her oplever du en engelskinspirerede park, hvor der er mange bænke, store plæner og gamle træer. Ud over dette er der også en rosenhave, læge- og krydderurtehave, sansehave og en masse andet, som du kan tage på opdagelsestur i blandt. Bangsbo-området i Frederikshavn byder også på Kystmuseet Bangsbo Fort, hvor en fantastisk udsigt over Frederikshavn og Kattegat kan nydes, samtidig med at befæstningsanlægget fra 2. verdenskrig kan udforskes.

En af de andre store attraktioner i Frederikshavn er Palmestranden, der hver sommer bliver dekoreret med palmer, så der er en hyggelig sydlandsk stemning. Palmestranden ligger tæt på Frederikshavn by og er samtidig meget børnevenlig. Dette gør det til en populær strand blandt børnefamilier og er et must, når ferien holdes sammen med børnene. I nærheden af palmestranden ligger Fun House Frederikshavn, som er et indendørs legeland, hvor børnene kan slå sig løs. Er børnene mere til udendørsleg, er der en stor naturlegeplads i Bangsbo Dyrepark. Ved Nordstand Camping finder du en stor minigolfbane, hvor familien kan udfordres. Skulle det regne, mens I er på ferie, byder Scandic The Reef på en masse timer sjov i et indendørs badeland. Er I på ferie i juletiden, kan I tage rundt i byen og udforske den spændende julepynt. Dette gør Frederikshavn til en perfekt feriedestination med børn.

Frederikshavn og dens natur danner også rammen om en spændingsfyldt aktiv ferie. Med beliggenhed tæt på både skov og vand findes der masser af vandreruter, cykel- samt mountainbikeruter, gode fiskesteder samt muligheder for forskellig vandsport.

Er du mere til en lidt mere stille og rolig ferie, har Frederikshavn en spændende gågade med masser af liv. Du finder masser af butikker, både dem man kender og specialbutikker med interessante varer. Bliver du sulten under shoppingen, finder du en masse lækre restauranter lige ved gågaden. På gågaden finder der også ofte arrangementer sted – alt fra loppemarkeder til koncerter.

Ønsker du en ferie med kulturelle oplevelser, har Frederikshavn også dette. Frederikshavn har Danmarks eneste Poesipark, hvor du kan gå på opdagelse i ordenes tegn, da der rundt i hele midtbyen gemmer sig poesi på byens bygninger, skilte og andre finurlige steder.

Arena Nord byder også velkommen til en masse spændende oplevelser i deres tre spillesteder i Frederikshavn. Vil du ud at opleve en ægte frederikshavner stemning, kan du tage på Beerwalk, som tager dig rundt i de forskellige udskænkningssteder, som både giver anledning til at snakke med frederikshavnerne eller blot smage udskænkningsstedernes egne bryg eller specialiteter.

Vil du ud på en lille udflugt, finder du den nordligste øgruppe, Hirsholmene, blot 7 km nordøst for Frederikshavn, hvor du kan komme til med den lille færge ’Seadog’.

Når du er i Frederikshavn, kan du ikke undgå at se seværdigheder såsom Krudttårnet eller Frederikshavn Kirke, som begge er anbefalelsesværdige at tage et kig ind i. Sidst, men ikke mindst, er Frederikshavn Havn heller ikke til at undgå. Havnen er i dag en af de mest betydningsfulde havne i Danmark.