Sæby er en attraktiv feriedestination for alle aldre

Den charmerede købstad, Sæby er placeret helt ud til Kattegatkysten, tæt på både et stort skønt skovområde og en børnevenlig strand og så er der en hyggelig stemning inde i centrum. Sæby er det helt rette sted til både parferie, familieferie med børn og samtidig et yndet udflugtsmål for flere generationer.

Lystfiskeri fra molen i Sæby

Fisk smager dobbelt så godt, når du selv har fanget den

Sæby betegnes som en rent lysfisker paradis - her er gode fiskemuligheder langs stranden både nord og syd for Sæby havn.

Du kan også fiske fra byens mole - endnu en mulighed for at få aftensmaden med hjem. 

Om det er tidlig morgen, eftermiddag eller sen aften, findes der næsten ingen ro, som den der sænker sig over en lystfisker, der har kastet snøren ud, og nu bare venter på at det rykker i linjen med budskab om, at der er bid.

Så gør som de synger i den gamle danske sang - 'træk en gammel sweater på og ta' med ud og fisk'

 

 

Læs meget mere om lystfiskeri i Sæby

Sæby er det oplagte feriemål for alle aldre

Naturen er noget helt særligt i Sæby, hvor der er kort til både stort skovområde samt børnevenlige sandstrande. Det store skovområde hedder Sæbygård Skov og ligger lige i nærheden af Sæbygård Slot, som skoven er opkaldt efter. I sommersæsonen har Sæbygård en hyggelig café, som serverer kaffe og kage. Sæbygård Skov har et hyggeligt vandløb og prydet med bøgetræer samt stejle bakker, som giver en helt særlig stemning.

I skoven finder du skønne og udfordrende vandre-, løbe- samt mountainbikeruter, som kan give sved på panden, mens du nyder den skønne natur. Sæby har ligeledes de fire kløverstier, som både går gennem byen og skoven. Kløverstierne har hver sin længde fra 2,5 km til 21,1 km, så der er en rute til hvert niveau.

Har du lyst til at tilbringe tid i naturen, men i et roligere tempo, kan du om aftenen tage på flagermussafari blot 100 meter væk fra torvet. Her er etableret en ny formidlingsplads, hvor det er muligt at se en masse af de mystiske flagermus. Formidlingspladsen er placeret netop her, da det er en af de bedste steder i Vendsyssel til at se flagermus.

Når du går en tur inde i Sæby by, opdager du hurtigt, at Sæby har mange idylliske steder. En tur forbi Algade i Sæby er et must, da du her finder hyggelige gamle bygninger, som tager dig tilbage i tiden. I din tur gennem Algade kommer du forbi Sct. Mariæ Kirke, i daglig tale Sæby Kirke, som skal besøges, da du kommer ind i en smuk kirke, som er smykket med kalkmalerier.

Kun en smuttur væk fra Algade finder du den gamle vandmølle i Sæby, der har fungeret som både kornmølle samt til at produceret elektricitet. I dag fungerer den historiske bygning som privatbolig og kan derfor kun betragtes udefra. På en 20 minutters køretur kan du komme frem til endnu et historisk sted, nemlig Voergaard Slot, som byder på eventyrlige fortællinger og spændende spøgelseshistorier. I løbet af året inviterer Voergaard Slot på en masse arrangementer, heriblandt middelalderdage og et hyggeligt julemarked.

Sæby byder også på spændende ting for de lidt større børn, som er med på ferie. I Sæby Svømmebad er der en stor vandrutsjebane og store vandlegedyr, som kan give mange timers sjov. Vil I hellere være udenfor finder I de børnevenlige strande kun kort afstand fra Sæby midtby. Har I lyst til at prøve kræfter med noget andet, kan I prøve fodboldgolf og afgøre, hvem af jer, der håndterer en fodbold bedst. I Sæby tilbydes også en rav tur for børn, hvor en guide lærer jer, hvor og hvordan I finder rav samt guider jer langs kysten, så I selv kan prøve det – og måske er I heldige.

I Sæby finder du mange kulturelle ting og der er mange kunstnere og håndværkere, der holder til i Sæby. I de små hyggelige gader kan I finde gallerier, som har alt fra glaskunst til keramik. Derudover finder du også en charmerende gågade i Sæby med både kendte og små forretninger.