Strandby har de perfekte rammer for en god ferie

Byen byder blandt andet på gode og børnevenlige sandstrande, en spændende gammel bydel, interessante kirker og flot natur. Med eget badehotel og lokale restauranter har Strandby lige dét, der skal til for at give dig et skønt ophold her!

I Strandby er en hyggelig tur på lystbådehavnen et must, og er du et morgenmenneske anbefales et besøg på fiskeauktionen, som foregår tidligt om morgenen på havnen. Strandby er i fuld fremdrift og i rivende udvikling. Fra Strandby kører toget både til Skagen og Frederikshavn, så resten af Toppen af Danmark også kan udforskes bekvemt.

Strandby fra den gamle bydel
Den gamle bydel

Den gamle bydel i Strandby er et besøg værd. De første bymæssige bebyggelser opstod i Strandby i 1700-tallet. Tidligere var stedet præget af såkaldte ”strandgårde”, som de kaldes hele vejen til Skagen. Vejene, der fører ned til havnen, og kvarteret omkring den er Strandbys ældste bydel. En stor del af husene her er opført i starten af 1900-tallet. Selvom der er stor forskellighed blandt husene, vidner de om en fælles byggekultur på dette tidspunkt. Gå en tur igennem den gamle bydel og se de mange forskellige farver og byggematerialer, som husene er bygget i, og hvordan de, trods forskelligheden, skaber en arkitektonisk ensartethed.

Strandby Kirke

Strandby Kirke er tegnet af arkitekt J. Blegvad fra Aalborg, og den blev bygget i 1965/66. Kirkens form og materiale er enkel og inspireret af romanske landsbykirker og den franske arkitekt Le Corbusiers kirkebygninger. Den er opført i hvidkalkede mursten med tag af sort tjærepapir, og formet som et æg, hvor skib og kor går direkte ind i hinanden. Mange mener dog, at kirken også minder om en fiskerbåd med sejl (tag) og styrehus (tårn). Interiøret og alle dekorative elementer er lavet af naturmaterialer, mursten og messing. Kirken er oplyst af en stor, cirkulær lysekrone, som skal minde om en stor stjernehimmel. Der er hele to kirkeskibe: Et tremastet barkskib og en model af skoleskibet Danmark.

Strandby Kirke

Sommerliv i Strandby

Den hyggelige havn, har dejlige badestrande både mod syd og mod nord. Her er sandstranden dejlig bred, og børnefamilier har masser af plads til strandliv med sandslotte og frokost kurve. Lidt nord for Strandby finder du Bratten Strand, der på samme måde er ideel til alle der holder af smult vand og hvidt sandstrand. Her er også en lang badebro, til glæde for alle der holder af at hoppe ud på det dybere vand.

 

Her kan du bo i Toppen af Danmark

Bladr i listen og find lige præcis det hotel du har lyst til at bo på, og book dit ophold med det samme

Andre oplevelser i Toppen af Danmark