Toppen af Danmark
Strandby Marina

Strandby

Ca. 7 km. nord for Frederikshavn ligger den lille fiskerby Strandby, der i folkemunde også kaldes ”En god ankerplads”. Det er ikke tilfældigt, for havnen har længe været byens livsnerve.

I Strandby er en hyggelig tur på lystbådehavnen et must, og er du et morgenmenneske anbefales et besøg på fiskeauktionen.

Strandby har også gode sandstrande, en spændende gammel bydel, interessante kirker og flot natur. Med eget badehotel og lokale restauranter har Strandby lige dét, der skal til for at give dig et skønt ophold her!

Den gamle bydel

Den gamle bydel i Strandby er et besøg værd.
De første bymæssige bebyggelser opstod i Strandby i 1700-tallet. Tidligere var stedet præget af såkaldte ”strandgårde”, som de kendes hele vejen til Skagen.
Vejene, der fører ned til havnen, og kvarteret omkring dem er Strandbys ældste bydel. En stor del af husene her er opført i starten af 1900-tallet. Selvom der er stor forskellighed blandt husene, vidner de om en fælles byggekultur på dette tidspunkt i byen. 
Gå en tur igennem den gamle bydel og se de mange forskellige farver og byggematerialer, som husene er bygget i, og hvordan de, trods forskelligheden, skaber en arkitektonisk ensartethed.

Liste
Kort